BAFTA_rikke gregersen
Rikke Gregersen og Rebekka Rognøy på den røde løperen under BAFTA Student Film Awards i Los Angeles.Foto: BAFTA Los Angeles

Sammen med produsent Rebekka Rognøy og Frederik Hestvold, studieprogramleder for Bachelor i Film og TV, var hun i Los Angeles denne uken for å delta på den prestisjetunge prisutdelingen. Den årlige begivenheten feirer talentfulle og innovative filmskapere fra hele verden. I år deltar 125 filmskoler med over 550 filmer i BAFTA Student Film Awards.

Prisen henger høyt og samler filmer fra verdens beste filmskoler.

– BAFTAs studentfilmpris har blitt delt ut siden 2004, men har de siste årene blitt stadig viktigere globalt. Nå deltar verdens fremste filmutdanninger i konkurransen. Prisen henger høyt og samler filmer fra verdens beste filmskoler, sier Fredrik.

Stolte av studentene

"De hensynsløse" var Rikkes avgangsfilm på Bachelor i Film og TV, hvor hun spesialiserte seg på regi. Med seg på laget hadde hun, foruten Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd fra Bachelor i lyddesign og Randi Langø fra Bachelor i maske- og hårdesign.

Les også: Vi snakket med Rikke da nyheten om nominasjon til BAFTA kom.

Rikke tar imot prisen på scenen
Rikke tar imot prisen. (Foto: Getty Images for BAFTA LA)

Første taler under prisutdelingen var Sandro Monetti, Co Chari of the BAFTA Los Angeles New Talent Committee. Han omtalte selv BAFTA Student Film Awards som et svært viktig event i Hollywood-kalenderen, og uttalte at de var trygge på at de har funnet de ni beste student-filmene i verden, fra året som har gått. Blant dem var altså ”De hensynsløse”, som stakk av med den gjeveste prisen av dem alle.  

– Vi er utrolige glade på vegne av studentene våre og veldig stolte av dem. Og så er det selvfølgelig fantastisk morsomt med en slik pris. Vi vet jo at studentene holder et høyt nivå, men det er selvfølgelig deilig å få en slik bekreftelse fra internasjonalt ledende institusjoner og mennesker, både for studentene og for oss som skole, sier studieprogramleder Frederik Hestvold.

Bafta_utdetling

Tett på menneskelige relasjoner

«De hensynsløse» er en kortfilm på 25 minutter. Med filmen ønsket Rikke å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk, forteller Rikke.

Studieprogramleder Fredrik er ikke overrasket over at "De hensynsløse" gjør det bra.

– Det er en film som bæres av en sjelden modenhet. Det er en uvanlig innsiktsfull studie av menneskesinnet og av sosiale mekanismer. I tillegg bruker teamet fortellerstruktur, sjanger og filmspråk med en trygghet, som man normalt ser hos langt mer erfarne filmskapere. 

"De hensynsløse" er også semifinalist i studentens "Oscars", Student Academy Awards. Denne prisutdelingen vil finne sted i oktober.