Foto av kvinne på motorsykkel.
Genette ble kåret til Årets kvinnelige motorsportsutøver, Årets motorsykkelutøver og Årets motorsportsutøver under Motorsportgallaen i 2015. Foto: Fredrikke Wiheden.

Fant lidenskapen som seks-åring

Genette var seks år da hun fikk sin første motocrossykkel. 12 år senere, i 2015, hadde hun som 18-åring 5. plass sammenlagt i verdensmesterskapet, sølv i det svenske mesterskapet og gull i norgesmesterskapet. Samme året ble hun kåret til «Årets kvinnelige motorsportsutøver», «Årets motorsykkelutøver» og «Årets motorsportsutøver» under Motorsportgallaen.

Hva gjør man når man møter en vegg?

I 2016 knuste Genette høyre håndledd under et løp i Qatar. Idrettskarrieren måtte settes på pause, og rehabilitering og opptrening i tett samarbeid med Olympiatoppen sto for tur. 

Det var situasjonen hun befant seg i som gjorde at hun vurdere å gå tilbake til skolebenken igjen.

— Jeg skulle på sykehuset for en ny operasjon og visste dermed ikke hvor lenge jeg kom til å være borte fra idretten. Jeg visste heller ikke hvor jeg skulle bo, da jeg på den tiden bodde mye på vår base i Belgia, sier hun og fortsetter:

— Tiden fremover var noe usikker, så jeg bestemte i samarbeid med Olympiatoppen at det var smart å gjøre noe ved siden av sporten. Olympiatoppen har flere samarbeidspartnere innen høyere utdanning, der i blant Høyskolen Kristiania.

Vi ble enige om at nettstudier kunne være en ideell løsning i min situasjon.
Foto: Fredrikke Wiheden.

Snudde tunge tider til noe positivt

Genette holder foredrag ved siden av idretten og bestemte seg derfor for å ta Årsenhet i pedagogikk i 2017.

— Jeg tenkte at dette kunne være en fin måte å lære mer om hvordan mennesker og deres tenkemåte fungerer. Dette ville komme godt med når jeg holder foredrag. Kompetanse innen pedagogikk er dessuten noen man kan få bruk for i de fleste yrker. Dette årsstudiet er derfor noe jeg tar med meg som en svært positiv erfaring. Motorcross-stjernen var fornøyd med veilederne sine, og at man enkelt kunne kontakte medstudenter over nett. Hun forteller at da hun møtte krevende øyeblikk som student, var det alltid andre studenter hun kunne henvende seg til for hjelp og læring.

Alle veilederne var særdeles dyktige. De jobbet på hver sin måte for å at jeg som student kunne oppnå best mulig resultater.

— Nettstudier ved Høyskolen Kristiania var på alle måter det rette valget for meg! Jeg fikk ett år som kunne endt opp i mye fritid og tunge mentale tider, til å omfatte interessante temaer jeg kunne jobbe med og ikke minst få bruk for senere.

Genette forteller at nettstudier ved Høyskolen Kristiania var på alle måter det rette valget for henne. Foto: Fredrikke Wiheden.

Fremtidige studier

Genette forteller at hun ønsker å studere videre, og godt kunne valgt Høyskolen Kristiania igjen.

— Om min situasjon senere tilsier at nettstudier er den beste løsningen, er jeg veldig positiv til å velge nettstudier på Høyskolen Kristiania igjen.

Er nettstudier noe du kunne tenke deg?

Ta en titt på vårt online studietilbud som du kan starte på allerede i dag!