Foto av Anders

 

Anders Mikkelsen jobbet litt over 7 år i forsvaret da han bestemte seg for å studere Bachelor i informasjonsteknologi - programmering og senere Master i Applied Computer Science with Specialization in Software Integration, som han fikk stipend for.

På hvilken måte vil en master hjelpe deg til å klatre?

— Du har lært en annen måte å angripe utfordringer og problemstillinger, som du ikke lærer på et bachelorstudie. Der lærer du å produsere, mens på en master lærer du om hvorfor du produserer på akkurat den måten.

Hvis man har en ambisjon om å klatre i en bedrift eller har ambisjoner generelt, så vil det hjelpe deg med en master, sier Mikkelsen.

Engasjerte lærere

Da Mikkelsen begynte å studere het høyskolen «Norges Informasjonsteknologiske Høgskole» (NITH), som senere ble «Westerdals Oslo ACT», og i dag «Høyskolen Kristiania».

— Jeg passer på å fortelle at arven fra NITH lever i beste velgående i Institutt for teknologi. Jeg ble svært positivt overrasket over hjelpsomme og engasjerte lærere som møtte meg, og år som var faglig berikende, forteller Mikkelsen.

Et tungt fokus på anvendt kodeteori og praktiske prosjekter, var essensielt for Mikkelsen. I tillegg til produksjon av en nettbutikk i «Ruby on Rails» som var veldig lærerikt.

— Men det jeg lærte mest av var antagelig prosjektene i C, C++ og Embedded programmering. Det gir deg en transformativ forståelse av programmering.

Invitert til «talent network»

Mikkelsen har en mentalitet at «always be the hardest worker in the room». Slik fikk han mastergraden via stipendiat og invitasjon om å delta på Netcompanys «Talent network», der de inviterer flinke studenter fra de beste utdanningsinstitusjonene rundt omkring i Norden.

— Det var trivelig å bli anerkjent, poengterer Mikkelsen, som tok utfordringen på strak arm. For en kar som har utfordringer som lidenskap var dette nok en sjanse til å vise seg frem og gjøre sitt beste. Det førte til fast jobb i Netcompany.

— Det er mange om beinet om de gode jobbene. Du må derfor jobbe hardest dersom du har ambisjoner, avslutter Mikkelsen.