Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik ble Årets Student og vant gull i Student – Kommunikasjon . Her står de foran presseveggen med en sjekk på 10 000 kroner.
Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik ble Årets Student og vant gull i Student – Kommunikasjon for «IKEA - Curiosity Kills». Foto: Kreativt Forum / Stine Østby

Kreativt Forum var hovedarrangøren for arrangementet som fant sted på Clarion Hotel The Hub. Daglig leder Benedikte Løvdal forteller at årets konkurranse var ekstra tøff.

— I år hadde vi mange flere bidrag enn ellers. Derfor var det en ekstra stor prestisje å vinne. Hele arrangementet gikk over all for forventning, og jeg vil si oss godt fornøyd for denne gang.

Mottok to priser og 10.000 kroner

Blant årets vinnere finner vi studentene Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik som både vant gull i studentkategorien for kommunikasjon, men også hedersprisen Årets student.

– Først og fremst, utrolig gøy å vinne! Vi har jobbet spesifikt med å sende inn arbeid til konkurranser i året som har gått, og Gullblyanten har alltid stått ekstra høyt på listen vår. Dette gir oss økt motivasjon inn i bacheloroppgaven vi jobber med nå, sier Mathias Sandvik.

Prosjektet deres «Fight Gunfire With Fire: IKEA - Curiosity Kills» bygger på at 4,6 millioner amerikanske barn bor i hjem med våpen. Idéen er at voksne som roter rundt i skuffer og skap på IKEA samtidig tar inn over seg sanne historier om barn drept av våpen funnet i egne hjem. For barn igjen roter rundt i foreldres skuffer og skap. 73 prosent av barn under ti år vet hvor deres foreldre har gjemt våpen.

De to studentene mottok også en sjekk på 10.000 kroner fra Kreativt Forum for hedersprisen fredag kveld.

Sjekk ut prosjektet til Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik Fight Gunfire With Fire: IKEA – Curiosity Kills

Flere studenter som vant

Gull i Student – Design gikk til Tonje Wei Fiskvik fra NTNU for visuell identitet, konsept og idé til Elektronikmuseum. Sølv i Student – Kommunikasjon ble vunnet av Henriette Fürst Johansen og Petter Wøien Nøss fra Westerdals for IKEA-løsningen «Sambo?».

Sølv i Student – Design ble vunnet av Adrian Wollum Hansen fra Westerdals med «Footprint Magazine».

Bronse i Student – Kommunikasjon ble vunnet av Sindre Johnstad og Erlend Løfald fra Westerdals for løsningen «Hold deg hjemme med Pizzabakeren» for Pizzabakeren.

Drømmer du om å leve av å skape? Sjekk ut våre bachelorstudier i kommunikasjon og design