Ved å studere på nett kan du reise samtidig. Ana Lavinia gjør det. Her på Norgesturné
Ved å studere på nett kan du reise samtidig. Ana Lavinia gjør det. Her på Norgesturné.

Navn: Ana Lavinia (32)

Nettstudier: Bachelor i HR og personalledelse

– Jeg og mannen min er spontane. Plutselig stikker vi avgårde 2 måneder på backpacking. Det kunne jeg aldri gjort hvis studiene ikke var nettbaserte, forteller Ana Lavinia begeistret. Nettstudier gjør det enkelt for Lavinia å kombinere utdannelse med lidenskapen for å reise – og er ikke redd for å anbefale andre det samme. ­

Hvordan studerer du når du er på reise?

– Jeg sørger for å legge opp studietid mens jeg er på ferie. Det er ikke lett å følge opp studieplaner på reise, men som nettstudent må du ha selvdisiplin. Jeg holder meg til vann fordi jeg skal studere, og setter av 4 timer om dagen for å lese. Resten av dagen tar jeg fri, forteller Lavinia.  

Forelesninger hvor du vil - når du vil

Ana Lavinia studerer mens hun er på reise, her fra hotellrommet.

Lavinia ligger ikke på latsiden. Hun står opp klokka 04 nesten hver dag, for å starte dagen med trening før vaktskiftet på Gardermoen flyplass begynner, eller at en hel dag med lesing venter.

– Jeg sitter som regel hjemme og studerer, men jeg drar også inn til Oslo sentrum for å sitte på biblioteket til Høyskolen Kristiania. Slik får jeg en følelse av å være student også. Ellers hører Lavinia på forelesninger så mange ganger hun vil – når hun vil – på headset når hun er på reise, når hun trener, i kaffepausene på jobb eller på sengekanten før hun skal sove (det er faktisk en god sovemedisin).

Fleksibelt med nettstudier

Med nettstudier kan du velge om du ønsker å samarbeide med andre studenter underveis eller om du trives best alene. For Lavinia som er svensk er det ikke bare-bare å studere på norsk. Hun er nødt til å oversette akademiske ord, noe som tar ekstra tid. Nettopp derfor liker hun å studere på egenhånd – noe hun har friheten til å velge med nettstudier.

– Ved å studere på nett kan du bestemme det meste selv. For meg som er en voksen kvinne ville jeg ikke binde meg til noe. Jeg vil lese når jeg ønsker og ha muligheten til å jobbe ved siden av, samtidig som jeg trener eller reiser, forteller Lavinia. Hun poengterer at nettplattformen blir høyskolen din. På den finner du alt du trenger, som oppgaver, forelesninger, lesestoff og veilederen din. Det beste er at denne plattformen kan tas med overalt.

Tett oppfølging av veileder

Ana Lavinia smilende på en balkong i Varese i Italia.

Du er på ingen måte overlatt til deg selv. Som nettstudent får du din egen faglig veileder, som du kan stille spørsmål til og få hjelp av på veien. Står du fast og lurer på noe, så kan du chatte med veilederen din der og da og få svar i løpet av 24 timer.

– Er jeg usikker på noe sender jeg spørsmål til veilederen min, og personen gir meg raskt svar tilbake. Veilederen min gir også lyd fra seg dersom innsendingsoppgaven ikke er levert inn, roser Lavinia. Har det gått 1 dag over frist så popper det inn en mail, der veileder lurer på om hun trenger hjelp.

– Dette er i mine øyne ganske unikt. Jeg har selv studert i Sverige og jeg har flere kompiser som studerer her i Norge, men ingen får så god oppfølging som det jeg opplever med nettstudier. Andre som studerer stedbasert blir nesten litt misunnelige, sier hun muntert.

Hvorfor HR og personalledelse?

HR passer for deg som ønsker å jobbe med mennesker, og som motiveres av å utvikle det enkelte individ til å bli bedriftens viktigste ressurs.

Nettopp disse ordene traff Ana rett i hjertet. Hun bestemte seg for å studere 3 år med HR og personalledelse med nettstudier slik at hun en dag kan være med på å gjøre en forskjell for menneskene i bedriften.

– Det er veien mot drømmejobben som motiverer meg hver eneste dag, som gjør hver time med lesing og oppgaver verdt det.

Er du nysgjerrig på nettstudier? Ta en titt på våre studier og kurs i dag.