Stian Hoff Førland har på seg svarte bukser og en grønn skjorte. Han er blond med piggsveis. Han står på en mesanin og ser utover et stort, hvitt rom med runde lamper i taket som skal bli studentpub. Bak han er to røde sofaer. Lyset kommer inn vinduene bakerst i rommet.
Leder av Studentunionen i Bergen, Stian Hoff Førland, ser utover lokalet som skal bli studentenes nye samlingssted ved Høyskolen Kristiania i Bergen

– Det har tatt to og et halvt år, men vi er endelig på vei.

Leder av Studentunionen Bergen, Stian Hoff Førland, viser stolt frem det som skal bli studentenes nye samlingssted på Høyskolen Kristiania sitt campus på Vestlandet. Det som foreløpig kun er et hvitt rom, er bare uker unna å bli innredet med sofaer, båser, belysning og kunst.

Her skal studentene kunne slappe av mellom studieøktene, kjøpe seg en kaffe eller annen drikke og få muligheten til å sosialisere. Målet er å tilby dem noe mer ut av studietiden enn kun det faglige. Ved Høyskolen Kristiania i Bergen legges det tross alt stor vekt på å skape det beste studentmiljøet som mulig.

Leder av SHK Bergen, Stian Hoff Førland i lokalet som skal bli Malteriet, et samlingssted og en bar for Høyskolen Kristiania i Bergen sine studenter. Han har på seg grønn skjorte, er blond og ser rett inn i kamera. Bakgrunnen er uklar og hovedsakelig hvit.
Leder av SHK Bergen, Stian Hoff Førland, i lokalet som skal bli Malteriet. Det er et samlingssted og en bar for Høyskolen Kristianias studenter i Bergen.

I Bergen som i Oslo

– I og med at Studentunionen i Oslo driver Hvelvet så har vi ønsket oss vårt eget, forteller Stian og henviser til at Oslo-studentene til Høyskolen Kristiania lenge har hatt sine egne studentpuber (som er Skjenkestua på Campus Fjerdingen og Hvelvet på Campus Kvadraturen). Bergen-studentene har i lang tid lengtet etter et lignende tilbud, og nå er åpningen rett rundt hjørnet.

SHK Bergen, med Stian i spissen, legger stor vekt på kvalitet foran kvantitet. De jobber iherdig sammen med å få hver minste detalj perfekt. Resultatet blir et nytt tilbud ved høyskolen som skal tilrettelegge for at studietiden blir enda litt finere. Malteriet vil være tilgjengelig for alle studenter og ha åpent to dager i uken frem til klokken 01:00. Lokalene vil bli utstyrt med bar, sittegrupper, toaletter og handicap-tilgang.

Det nærmer seg åpning av Malteriet, men først skal de siste detaljene på plass.

For studenter, av studenter

– Jeg får hele tiden spørsmål fra studentene når dette åpner, sier Stian entusiastisk. Han forteller samtidig at studentene har vært delaktige i hvordan det nye samlingsstedet skal se ut.

– Studentene har vært med på å få bestemme alt. Det er ikke bare vi som styrer dette. Det er tross alt deres penger vi bruker på å utvikle stedet. Derfor har vi lyst til å gjøre dette så bra som overhodet mulig, for å gi den beste følelsen til dem, avslutter Stian.

Har du lyst til å studere i Bergen? Sjekk ut hvilke studier vi tilbyr på Høyskolen Kristiania i Bergen.