Eline Straumfors befinner seg i Snøhettas verksted for treverk

Navn: Eline Straumfors

Studerte: Bachelor i grafisk design

I en gul bygning på Vippetangen i Oslo, med utsikt mot både Aker Brygge og Den Norske Opera og Ballet, befinner Snøhetta sitt kontor seg. På veggene henger det hemmelige arkitekturtegninger, og kanskje befinner et av Norges nye signalbygg seg her i huset.

— Det som er fint med å jobbe her er at det er så mange flinke og fine folk, som er opptatt av å ha det gøy sammen. De ansatte er veldig dyktige. Dessuten er det et stort spekter av prosjekter på tvers av fagdisipliner. Noe som er veldig spennende, forteller Eline.

Det internasjonale design- og arkitekturfirmaet Snøhetta har høstet mange priser både i inn- og utland. De har blant annet designet den ene siden av den nye seddelserien og tegnet operahuset i Bjørvika.

Bransjenært studie

— Da jeg gikk grafisk design på Westerdals ble jeg forberedt på arbeidslivet gjennom å bli kjent med mange ulike mennesker, både av medelever og lærere. I tillegg er det et bransjenært studie. Det kommer ofte folk fra næringslivet inn og underviser, og forteller om sine prosjekter. De forklarer hvordan de jobber, forteller Eline.

Hun mener det er helt essensielt at studiet befinner seg i Oslo.

— Mye av det som skjer i bransjen skjer i hovedstaden.

Stole på sin egen stemme

— Det å skulle gå ut i det «virkelige livet» som mange kaller det, var selvfølgelig utfordrende. Du må søke mange steder, ta sjanser og ikke gi opp..

Eline forteller om en varierende hverdag på jobb. Her er ingen dag lik, og det er stadig nye prosjekter å boltre seg i.

— Du blir utfordret. Samtidig har jeg mange fine folk rundt meg som lærer meg veldig mye, sier Straumfors.

Har du noen tips til nåværende studenter?

— Mitt tips er å engasjere seg og bruke tiden man har på høyskolen. Utnytt den kreative tiden man har som student.

— I tillegg må man ikke tenke at en skal være som alle andre. De aller fleste har en egen stemme som de må stole på, og som betyr noe.

Har du lyst til å jobbe med design og visuell kommunikasjon? Nå kan du søke Bachelor i grafisk design ved Westerdals institutt for kommunikasjon og design.