Eldre murbygning med fotballhotellet logo i rødt, svart og hvitt på taket

Charlotte Eide (26) studerer andre året på grafisk design i Bergen. Da klassen fikk i oppgave av TV 2 om å designe logo til den nye tv-serien «Fotballhotellet», stakk hun av med seieren.

Logoen er allerede i bruk og Charlotte innrømmer at det er stas å se arbeidet sitt i rammer utenfor skolen. Oppgaven de fikk ble presentert som en konkurranse av læreren, men med en tilleggsbrief fra kunden. Selv om de fikk noen retningslinjer fra kunden som måtte følges, var konkurransen åpen for eksperimentering.

Logo skisser
Charlottes skisser som ledet fram til det vinnende resultatet.

Designprosessen

– Det ble brukt mange timer på research, skissing og utprøving. Gode tilbakemeldinger fra både lærere og medelever spilte en stor rolle i prosessen, forteller Charlotte.

Gode tilbakemeldinger fra både lærere og medelever spilte en stor rolle i prosessen.

– Vi har til nå hatt flere oppgaver med reelle kunder involvert, så dette var ikke noe nytt. Men det å få logoen tatt i bruk har fått meg til å innse at jeg kommer til å være klar for arbeidslivet når skolen er slutt.

Les mer om grafisk design i Oslo og Bergen
  Svart og hvit logo med teksten fotballhotellet over rødtonet bilde av et hotell

  Verdifull veiledning

  I løpet av prosessen jobbet studentene selvstendig, men dukket det opp utfordringer nølte de ikke med å spørre om veiledning fra lærerne.

  – De ønsket at vi stort sett skulle ta våre egne valg, men om vi hadde spørsmål eller utfordringer var de alltid behjelpelig med det. Jeg satt selv med flere ideer og hadde jeg utfordringer med å ta et valg, hjalp læreren å styre meg i riktig retning, sier Charlotte.

  Hun gir tydelig uttrykk for at slike typer oppdrag gir økt selvtillit og tro på at man kan gjøre det bra i arbeidslivet.

  Les mer om hvordan det er å være fagskolestudent i Bergen
  Smilende brunette
   Charlotte synes det er stas å se logoen hun har laget i bruk hos TV2.

   Solid forberedelse til arbeidslivet

   – Siden den endelige avgjørelsen i arbeidslivet blir tatt av kunden er denne type tilbakemelding ekstra viktig. Oppgavene er lagt opp på en slik måte at det skal gjenspeile arbeidslivet så godt som mulig. De gir oss alltid nye utfordringer og presser oss til å gi det lille ekstra, forteller Charlotte.

   Det godt valg om man ønsker praktisk utdanning med fokus på å bli så klar for arbeidslivet som mulig

   På spørsmålet om hun har noen tips til andre som vurderer grafisk design på Fagskolen Kristiania forteller Charlotte:

   – Det er et godt valg om man ønsker praktisk utdanning med fokus på å bli så klar for arbeidslivet som mulig.

   Vil du også studere grafisk design i Oslo eller Bergen? Søk her!