Sindre Steig sitter ved en miksepult på Høyskolen Kristiania

For ikke lenge siden dro Sindre Steig fra lille Fortun i Luster kommune til store Oslo. Nesten samtidig ble han ringt opp av en ukjent dame som spurte om han kunne tenke seg å være med i «The Voice».

— Jeg kan vel røpe at det programmet ikke er live?

Ikke bare stemmen som teller

Portrett foto av Sindre Steig

Rett før Sindre fikk telefonen begynte han på Bachelor i låtskriving og produksjon ved Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio. Nå er han godt i gang med andre semester.

— Jeg merker allerede at jeg har gått flere steg opp både produksjon og låtskriving. Lærerne er fantastiske! De kan så mye og låner ut kunnskap fra sitt eget bibliotek. 

Nylig så du ham på TV 2, på scenen i «The Voice». Programmet hvor det er stemmen som teller.

— Jeg synger vel egentlig bare i «The Voice». Her på Westerdals institutt spiller jeg mest gitar, produserer og skriver låter.

Deltagelsen i «The Voice» vil han beskrive som gøy, spennende og lærerikt. Mange har kanskje forstått at programmet ikke spilles inn live, men lite vet folk at det tar nesten et døgn å spille inn et helt program.

— På innspillingsdagen møtte jeg opp rundt halv elleve på formiddagen. Jeg skulle ikke synge før sånn seks-syv-tiden. I løpet av den tiden rakk jeg å bli både sliten og trøtt av ventetiden.

Jeg sto «backstage» og fikk et dunk i ryggen: "Om to minutter så skal du på scenen". Da var jeg plutselig klar. All trøtthet og nervøsitet var vekk.

Sindre fikk stående applaus fra dommerne, som alle valgte han under audition. Lovordene haglet etter den fantastiske prestasjonen. Nå er han videre og samarbeider med Morten Harket.

Les også:

Skaper de beste mulighetene for musikkstudentene.