– Vi har det alltid utrolig gøy sammen og blir ikke lei av hverandre. Opp gjennom årene har vi blitt ganske synkrone og den ene forstår ofte hva den andre tenker, samtidig er det alltid rom for å være uenige. Da diskuterer vi oss fram til en løsning, sier Helene Hedenstad.

Sammen med Cathrine Bjerkeli Halvorsen har hun studert Master i markedsføringsledelse på Høyskolen Kristiania. 

Bestevenner

Helene er fra Bekkestua og Cathrine fra Skui. De gikk i samme klasse på videregående og har vært uadskillelige etter at de tok markedsføring som valgfag. Begge har også en bachelor i markedsføringsledelse fra BI, men fellesskapet stopper ikke der.

– Tredje året dro vi sammen på utveksling til UC Berkeley. Der bodde vi fire jenter sammen, og vi to delte et lite soverom med hver vår madrass på gulvet. Det var et helt fantastisk og lærerikt semester, sier Cathrine Bjerkeli Halvorsen.

I juni 2018 ble de uteksaminert fra Institutt for markedsføring, økonomi og innovasjon ved Høyskolen Kristiania med hver sin master i markedsføringsledelse. De ville virkelig fordype seg innen fagfeltet.

Og ja, selvfølgelig skrev de masteren sammen. Derifra var det en ganske kort tankeprosess til å fortsette veien videre – sammen.

Helene og Cathrine står foran en sort vegg med "Loftet" sin logo skjært ut i trebokstaver. Helene har på seg en hvit ullgenser og Cathrine har på seg en sort genser med et smykke i halsen.
Helene Hedenstad (t.v) og Cathrine Bjerkeli Halvorsen startet opp Meraki Marketing. Begge har Master i markedsføringsledelse ved Høyskolen Kristiania.

Eneste levebrød

– Tiden etter oppstart i august har bydd på flere spennende prosjekter og vi har lært utrolig mye. Stadig passerer vi små og store milepæler, i form av gode kundeanmeldelser, nye prosjekter, resultater for kunder osv. Det er veldig moro å se at vi får igjen for å all jobben vi legger ned, sier Helene om det de gjør for å styrke bedrifters merkevare, gjøre dem mer synlig på nett eller få flere kunder. Og få det til gjør de.

Begge kan leve av dette, og Bærums-jentene er stolte over at de ikke har trengt ekstrajobber ved siden av, men veldig lukrativt er det ikke foreløpig.

– Da vi skulle velge bedriftsnavn var det viktig for oss å finne et navn vi kunne føle en tilhørighet til og som hadde en betydning for oss. Vi googlet mye for inspirasjon og følte oss veldig truffet da vi kom over ordet Meraki som betyr å gjøre noe med sjel, lidenskap, kjærlighet og kreativitet, sier Cathrine.

Bor på loftet

– Det er helt supert å ha et så sentralt sted å gå til hver dag for å jobbe og ha kundemøter. Det er et veldig hyggelig miljø på Loftet, med andre i samme situasjon. Vi merker også at vi drar god nytte av at vi som sitter der har ulik kunnskap og spesialiteter, sier Helene.

De føler seg privilegerte som får lov til å sitte på Loftet i Kirkegata, tilholdsstedet for høyskolens start-up-bedrifter, og håper de kan få lov til å sitte der en god stund til.

På veien har de lært enormt i forhold til markedsføring i praksis, regnskap og alt det andre driften av et eget AS fører med seg.

– Noe av nøkkelen for at det fungerer så bra i jobbsammenheng er nok mye fordi vi har samme driv for å få det til og et sterkt, felles mål om å lykkes med Meraki, sier Helene.

Masteroppgaven

Da Cathrine og Helene skulle skrive masteroppgave valgte de å undersøke forbrukerens prisforventning til bedrifter som tar samfunnsansvar.

Les hele masteroppgaven til Cathrine og Helene under. 

Masteroppgave

Foto av en kvinne og en mann foran en laptop.

Master i markedsføringsledelse

Ønsker du en bred og dyp forståelse av markedsføring? Søk på Master i markedsføringsledelse
Les mer om Master i markedsføringsledelse