Laila Olsen og Mette Lise Martinsen fra karrieresenteret står standhaftig ved en plakat for hvor reklamerer for karrieresenteret til Høyskolen Kristiania.
Laila Olsen og Mette Lise Martinsen fra karrieresenteret står standhaftig. De rådgir rådville studenter som jakter en karriere.

Men det er ikke bare bedriftene som hadde triks å by på. Råd fra Karrieresenteret ved Høyskolen Kristiania har gått som varmt hvetebrød. Mette Lise Martinsen fra senteret har hentet frem noen av de mest konkrete tipsene og kortet de ned til åtte. 

  • Nettverk er viktig. Veldig viktig. 70 prosent av alle norske ansettelser blir aldri lyst ut. Kjenner du noen, eller kjenner du noen som kjenner noen innenfor den bransjen du vil inn i, så sjansen for ansettelse større. 
  • Gå på frokostmøter. Der kan du nettverke, bli kjent med folk du vanligvis ikke treffer. I tillegg får du gratis frokost. 
  • Lag et visittkort. Det er konkret, enkelt og lett å gi fra seg. 
  • Lag digitale fotavtrykk. Lag en søkbar LinkedIn-konto. Mye av dagens rekruttering gjøres der. Du kan følge bedrifter, se nye stillinger som blir lyst ut og bli søkt opp av bedrifter som ser etter akkurat din kompetanse. 
  • Du burde begynne tidlig. En ansettelsesprosess tar gjerne to til fire måneder. Vi snakker gjerne med studentene allerede i femte semester. Da burde man begynne og søke og gjøre seg klar for arbeidslivet. 
  • Det hjelper å være proaktiv, men også ydmyk. Norske bedrifter liker at studentene er ydmyke, engasjerte og frempå. 
  • Engasjer deg i studietiden. Gjerne gjennom linjeforeningen eller andre studentforeninger. Da får man både venner og kontakter. 
  • Siste tips er selvfølgelig å besøke karrieresenteret her på Høyskolen Kristiania. Der kan bestille gratis karriereveiledning og vi hjelper deg med CV, intervjuer og være en sparringspartner. Dette gjelder for alle studenter, både nåværende og tidligere. 

Karrieredagen 2019 har gått inn i historien. I tre dager til ende fra 22. til 24. januar hadde Høyskolen Kristiania 48 foredrag fra kjente bedrifter, mens den siste dagen var avsatt til 64 bedrifter som stod på stand og prøvde å kapre de mest interesserte studentene. Av bedriftene som var tilstede var blant annet NRK, OMG, Evry, Making Waves, Visma, Geelmuyden.Kiese, Redink, Nationaltheatret, Dinamo og mange flere. Sees til neste år!