Elin Bolann står i en lilla sportsjakke med en rosa og hvit ullundertøy-genser under. Hun har kort blondt hår med pannelugg. Hun smiler bredt og er rosa i kinnene.

— Vestlandet ligger midt i indrefileten av norsk reiseliv, og bransjen trenger fremtidsrettet arbeidskraft. Behovet er stort for denne typen utdanning, sier Elin Bolann, førsteamanuensis i reiseliv på Høyskolen Kristiania.

Praksisnær høyere utdanning

Den nye satsningen gjør at høyskolen fra høsten 2019 kan tilby tre bachelorgrader knyttet til reiseliv: Bachelor i hotelledelse, Bachelor i ledelse og servicestrategi, og Bachelor i reiselivsledelse og opplevelsesutvikling.

Bolann, som har doktorgrad, har blant annet vært Norges turistsjef i USA, konsernsjef i Myrkdalen Fjellandsby og administrerende direktør i Fjord Norge. Hun sikker på at høyskolen har verktøyene som skal til for å tilby Norges beste reiselivsstudier.

— Vi skårer bedre enn andre tilsvarende studier på alle plan. Foreleserne har høy akademisk utdanning, og mange har erfaring som ledere i bransjen. Vi henter inn foredragsholdere fra næringslivet og har definitivt den nødvendige kompetansen for å levere god arbeidskraft til det norske markedet.

— I tillegg er vi Norges mest praktiske utdanningsinstitusjon med et svært godt studiemiljø. Det gjør at studentene kan bidra fra dag én, noe som er en stor fordel når de skal ut i jobb, legger Bolann til.

Øker mest globalt

Høyskolen Kristiania sikter høyt. Stiftelsen har i dag over 9.000 studenter og jobber mot å bli Norges første arbeidslivsuniversitet innen 2030. Dette skal de klare med å tilby framtidsrettede utdanninger.

— Vi følger stadig med på hva som skjer i markedet. Adventure-turisme og opplevelsesutvikling er noe av det som øker mest globalt innen bransjen i dag. Det gir flere interessante jobbmuligheter både nasjonalt og internasjonalt, avslutter Bolann.