Odin Ovesen og Thomas Pedersen ved et biljardbord
Foto: Marthe Engejordet, student på digital innholdsproduksjon

Odin Ovesen og Thomas Pedersen studerer prosjektledelse på Fagskolen Kristiania. Under et praktisk prosjekt på studiet fikk de en idé som fortsatte å blomstre etter at skoleoppgaven var over. De håper å kunne lage en ny sosial arena på skolen, med utgangspunkt i en biljardklubb.

Verdifull veiledning

Odin og Thomas er veldig enige om at innspillene og veiledningen de har fått av fagansvarlig Ruth Schukalla, har vært utrolig verdifull i løpet av prosessen.

– Hun er genuint opptatt av å hjelpe oss med prosjektet og har kommet med veldig mange gode innspill i løpet av prosessen. All honnør til Ruth, sier Thomas.

Han er tydelig på at fagskolen er en veldig god arena for å kunne etablere egne prosjekter. Ikke bare for deres idé, men også for resten klassen, som har mange spennende og interessante prosjekter på gang.

Thomas Pedersen spiller biljard
Foto: Marthe Engejordet, student på digital innholdsproduksjon

Utfordringer som gir motivasjon

Med alle prosjekter følger utfordringer, og for Thomas og Odin er det økonomiske aspektet den aller største så langt.

– Neste steg blir å legge en plan for hvordan vi skal gjennomføre prosjektet uten å være avhengig av økonomisk støtte fra skolen til utstyr, sier Thomas.

Men de er fast bestemte på å gjøre alt de kan for å etablere biljardklubben, og utfordringene gjør det kanskje ekstra gøy når de får det til.

Odin Ovesen spiller biljard
Foto: Marthe Engejordet, student på digital innholdsproduksjon

Kompetanse som nesten alle trenger

Thomas har en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse fra Høyskolen Kristiania og fagbrev i salgsfaget, mens Odin har jobbet to år i anleggsbransjen i tillegg til å ha gått et år ledelse og gründer på folkehøyskole. Begge ønsket litt påfyll til utdannelsen de allerede hadde.

– Prosjektledelse gjør at man kan jobbe med veldig mye forskjellig som gir både gode og spennende jobbmuligheter etter endt skolegang, sier Thomas.

– Det foregår prosjekter i så og si alle organisasjoner, og dette studieprogrammet vil definitivt gjøre oss mer rustet for arbeidslivet.

Fantastisk læringsmiljø

Guttene skryter også av at studieprogrammet er praktisk lagt opp, noe som gir studenter faglig og sosial kompetanse til å kunne gjennomføre alle faser i et prosjekt.

– I tillegg er foreleserne veldig dyktige og engasjerte og har masse praktisk erfaring. De ønsker genuint å dele sin kompetanse med studentene, sier Odin og oppfordrer flere til å velge det samme studiet.

Avslutningsvis må det sosiale miljøet i klassen nevnes.

– Klassemiljøet er ikke annet enn helt fantastisk, smiler biljardguttene.