en ung mann sitter ved et bord, med flere skolebøker på.
Ramadan har gått ut med tidenes beste vitnemål fra Høyskolen Kristiania Nettstudier.
  • Navn: Ramadan Sulejman
  • Alder: 30 år
  • Bosted: Oslo

Ramadan fullførte sin Bachelor i HR og personalledelse på 2,5 år, og gikk ut med karakterer tilsvarende 22 A-er, en B og en D. Dette er det høyeste karaktersnittet Høyskolen Kristiania Nettstudier har sett.

Hard work pays off!

Jeg lastet ned forelesningene og erstattet Spotify-listen min med disse under trening.

Selv om Ramadan gikk ut med eksepsjonelle karakterer, var likevel studiet langt ifra enkelt. Han forteller at studietiden var preget av interessante fag med relevant litteratur, dyktige forelesere, utfordrende innsendingsoppgaver og tøffe eksamener.

– Jeg jobbet strukturert fra semesterstart til siste eksamensoppgave var besvart. I arbeidet med fagene leste jeg pensum opptil ti ganger og løste alle tidligere eksamensoppgaver fra Høyskolen Kristiania. Jeg anvendte repetisjon og fulgte oppfordringen fra veiledere om å løse alle oppgavene i pensumbøkene. Barna syntes det var fantastisk morsomt at pappa hadde mer lekser enn dem. Jeg lastet ned forelesningene og erstattet Spotify-listen min med disse under trening.

Norgesmester i å løse rubiks kube i blindfold

I tillegg til å være dyktig på studiet, har Ramadan også en annen imponerende oppnåelse å vise til. I 2013 slo han norgesrekorden i å løse rubiks kube med blindfold.

– Jeg har flere rekorder innen mange memoriseringsøvelser i Norge. Hovedsakelig handler dette om mengdetrening og system. Med tanke på at jeg er en perfeksjonist og har en ekstrem tendens til det planmessige, så er trening av hukommelsen noe som faller meg enklere enn for mange.

Se Ramadan slå den tidligere rekorden i 2013.

En ung mann sitter ved et møtebord og leser i et magasin
Ramadan tar i dag en Master i økonomi og administrasjon gjennom Høyskolen Kristiania Nettstudier.

God oppfølging fra veileder

Høyskolen Kristiania Nettstudier har kvalifiserte veiledere med hver sin spisskompetanse, for å kunne gi studentene de beste forutsetningene for å lykkes med studiene. Fra det øyeblikket studenten har fått opptak til et kurs får de tildelt en personlig veileder.

– Ved starten av hvert semester snakket jeg med veiledere, og forklarte tydelig hva mitt mål med studiet var. Da kunne veilederne mine følge opp med konstruktiv kritikk, for at jeg skulle lære det jeg behøvde for å oppnå toppkarakter. Dette var til stor hjelp.

Balansen mellom familie, jobb og studier

Høyskolen Kristiania Nettstudier ble det naturlige valget på bakgrunn av fleksibiliteten.

Da Ramadan begynte sine studier var han en 27 år gammel mann med full jobb, kone og to barn. Han forklarer at de sosiale og økonomiske forpliktelsene overfor familien og husholdningen gjorde det umulig for han å redusere arbeidstiden sinHøyskolen Kristiania Nettstudier ble det naturlige valget på bakgrunn av fleksibiliteten.

– Jeg hadde anvendt betydelig tid for å finne et passende studie som lot seg kombinere med et hektisk liv. Høyskolen Kristiania Nettstudier forsto bedre enn noen andre mitt behov.

Doktorgrad i kikkerten

For tiden er Ramadan ansatt i Plan- og bygningsetaten, samtidig som han studerer Master i økonomi og administrasjon gjennom Høyskolen Kristiania Nettstudiers samarbeidspartner Edinburgh Business School.

– Jeg ønsker å fullføre masteren min med suksess, og så søke meg videre til et doktorgradstudium innen økonomifeltet.

SJEKK UT: Hele vårt studietilbud på nett.