sommerpraten - lene pettersen i Ernsts hage

Har du noen spennende sommerplaner?

– Jeg skal ha ferie bare i to uker fordi jeg er så vidt fersk i jobben min her på høyskolen. Men i mine to uker slår jeg derimot til og tar med meg mine to barn til Brooklyn, New York. Det blir veldig stas! Deretter skal jeg delta i et panel sammen med andre forskere fra Canada, USA, Danmark og Sverige på den internasjonale konferansen Social media and Society 2018, som i år går av stabelen i København. Der skal jeg legge frem en fagartikkel om mulige uheldige konsekvenser av nettverkseffekter i delingsøkonomiske plattformer. Morsomt nok skal panelet mitt bo sammen i et stort hagetelt på eiendommen til en Airbnb-vert jeg har benyttet ved tidligere Københavnbesøk. Ellers skal jeg benytte deler av sommeren til å jobbe med et TV-prosjekt, samt skrive på en fagbok og andre skriveprosjekter som jeg har gående.

Hvor i verden trives du best?

– Jeg trives der det er bra folk. Det være seg Oslo, København, Barentsburg, Santa Cruz eller Cebu.

Strandferie eller byferie?

– Ja takk begge deler. Jeg er veldig glad i både å bade og tusle rundt i byer, derfor er NY genialt med kort vei til byoppdagelser og avkjøling på Coney Island. Når det er sagt er jeg også veldig glad i å være på fjellet om sommeren - egentlig året rundt. Jeg får dessverre ikke mulighet til å dra på fjellet i år, så jeg får heller satse på en oval helg tidlig på høsten.

Hvilken er den beste boken du har lest så langt i år?

En av årets beste bøker så langt, sier Lene om kollega Unn Conradi Andersens bok «Alt uavklart»

– I min jobb blir det mest faglitteratur jeg leser, og jeg skulle ønske jeg fikk lest mer skjønnlitteratur. Høyt oppe på listen min av beste bøker så langt i år er min kollega fra Westerdals Unn Conradi Andersen sin debutroman «Alt uavklart».

Skal du lese noen spennende bøker i sommer?

– Jeg skal lese «Timbuktu» av Paul Auster som jeg fikk som gave i forbindelse med et foredrag jeg holdt tidligere i sommer. Og fordi forfatteren er Paul Auster og fordi sommerferien går til NY skal jeg klinke til med å også lese hans «Brooklynsk dårskap» og «New York-trilogien».

Hva er det rareste ordet i det norske språket?

– Omkalfatre. Min mor likte godt å omkalfatre da jeg vokste opp. Plutselig sto sofaen et annet sted i stua. Omkalfatre betegnet hos oss det å ommøblere, men det betyr også å snu opp ned på ting, gjøre om eller endre fullstendig. Jeg er veldig glad i dette rare begrepet som jeg ikke har møtt så mange andre som bruker, og som visstnok har sitt opphav fra et sjøuttrykk, trolig fra arabisk, ifølge ordboka.

Hva gleder du deg mest til ved studiestart? 

– Til å møte unge, forventningsfulle mennesker til studietiden som ligger foran dem, og det å kunne være med på å tenne den lille gnisten om hvorfor og hvordan det de skal lære og gjøre i løpet av studiene sine er viktig på så mange plan.

Hvilken applikasjon klarer du deg ikke uten?

– Jeg kan klare meg uten applikasjoner dersom jeg må, men de siste jeg ville slettet fra mobilen er Vipps, Google maps og Messenger eller sms. Og ulike SoMe apper (Instagram, Twitter, Facebook).