Illustrasjon til tekst om Anjas første studieår, av en grønn hånd som holder en lapp der det står prosjektledelse, et studium på fagskolen kristiania

Alle opplever sitt første studieår på høyskole eller universitet ulikt. Men jeg tror fellesnevneren er at dette året forandrer livet! Den deilige studietiden alle savner når den er over. Am I right? Jeg har håndfaste bevis her og nå, på hvor kult, gøy og fint det er. Anja skulle egentlig ikke studere mer, men endte likevel opp på prosjektledelse. Et valg hun virkelig ikke angrer på, og jeg har fått vite hvorfor:

Prosjektledelse ved Fagskolen Kristiania

Anja er avbildet ute i naturen foran et tre, hun studerer prosjektledelse og oppsummerer sitt første studieår
Anja har gode minner fra første året på sitt nye studie!
  • Navn: Anja Andersen
  • Alder: 24 år
  • Campus: Kvadraturen

Fra kriminologi i London til prosjektledelse på HK

Jeg var nettopp ferdig med siste skoleår på kriminologi ved universitetet i London, og med bachelorgraden i hånden ble jeg plutselig rådvill. Jeg hadde lovet meg selv at jeg var ferdig med utdannelse, så da returnerte jeg til Norge og begynte i ny jobb som assisterende daglig leder på en restaurant. Her fant jeg fort ut at jeg hadde egenskaper for ledelse, og da bestemor tipset meg om studieretninger innenfor ledelse ble jeg fristet til å søke.

Da bestemor tipset meg om studieretninger innenfor ledelse ble jeg fristet til å søke!

Jeg stod mellom administrasjon og ledelse på UiO og prosjektledelse på Fagskolen Kristiania. Det avgjørende for meg ble HKs praktiske tilnærming til faget, noe som passet bra etter tre teoretiske år! I tillegg synes jeg skolens plassering er perfekt, i sentrum blant kaféer, kollektivtransport, treningsfasiliteter, bibliotek og butikker

Fasade Høyskolen Kristiania

Én episode skilte seg ut

Til tross for en uke med inntak av kald drikke og faddergruppe-aktiviteter, var det noe annet å faktisk begynne på skolen. Der skulle man jo bli mer kjent med klassen, som en felles enhet og få kompetanse i faget. Foreleseren Wenche bidro til at dette ble veldig mye enklere. Hun tilrettela for å bli kjent gjennom undervisningen.

Hendelsen var virkelig utrolig hyggelig, og uten at jeg visste det; helt avgjørende for kommende skoleår!

Alt var jo litt knotete til å begynne med, og jeg måtte gå feil et par ganger før jeg fant rett klasserom. Men når jeg ser tilbake på det, var det likt for oss alle, og nettopp derfor skilte kanskje spesielt én episode seg ut. Jeg hadde ikke turt å ta initiativ til å prate med noen i lunsjen, og satte meg derfor alene i kantina. Etter kort tid, kom det noen fra klassen som sikkert var like nervøse, og som veldig gjerne ville sette seg med meg. Det var virkelig utrolig hyggelig, og uten at jeg visste det da; helt avgjørende for kommende skoleår!

Prosjektledelse, studieløp.Klikk på bildet for å lese mer om studiet til Anja!

Ekstremt lærerikt studieår

Året har vært innholdsrikt. Jeg har fått lov til å være med på alt fra workshops med store bedrifter slik som Sopra Steria og Norsk Forening For Prosjektledelse. Til fantastiske klasse-prosjekter som musikk-event, sykkel-event og bli-kjent-dag. Det har også vært ekstremt lærerikt.

Vi har hatt så mange prosjekter opp igjennom dette året, og jeg har lært mer enn forventet.

Hver eneste forelesning har føltes viktig, det er jo tross alt her vi har fått lære om teorien vi har brukt i praksis. Vi har hatt så mange prosjekter opp igjennom dette året, og jeg har lært mer enn forventet.