– Det var utrolig greit å være nettstudent. Du har til enhver tid tilgang til hele læringsplattformen, sier Per Thomas Moe.

Stor frihet

Det er praktisk å studere på nett. Da kan du studere når du vil – hvor du vil. Med denne fleksible studiemetoden i bunn, er det mulig å kombinere kunnskapspåfyll og videreutdanning med familieliv, reise, jobb og andre forpliktelser. – Du har veldig stor frihet. Jeg tok en MBA på bussen mellom Drammen og Kongsberg, sier Moe. Dette gjorde han ved siden av full jobb. For når Moe ikke studerte, var han teknisk sjef på en analyseavdeling i TechnipFMC. I tillegg underviste han på Universitetet i Sørøst-Norge. Spesielt i jobben for TechnipFMC, har masteren fra Høyskolen Kristiania Nettstudier vist seg å være gull verdt. – Jeg har fått god gevinst av flere fag. Spesielt markedsførings- og strategifagene har vist seg å være veldig nyttige. Du kan alltid relatere det du lærer til det man ser i jobb, forklarer den tidligere nettstudenten.

Gull verdt

Moe er en godt utdannet mann. I tillegg til nevnte mastergrad med spesialisering i både strategisk planlegging og olje og gass, kan han skilte med en PhD innen «Manufacturing Technology». Han har, med andre ord, erfaring med flere måter å studere på. – Fleksibiliteten er nok den største forskjellen. Det er deilig å styre ting selv. Du kan velge å ta alt på nett, men også følge klasseromsundervisning i Oslo. – Samtidig må det sies at det krever en betydelig innsats. Du tar ikke en master over natten. De jeg tok kurset sammen med, var veldig fokuserte. De visste hvorfor de var der og hva de var ute etter, fortsetter Moe.

– Hva er dine beste råd til andre som vurderer å studere på nett?

– Har du mange baller i luften og er avhengig av fleksibilitet, er

Nettstudier: Slik studerer du mer effektivt

– Stiller likt i en rekrutteringsfase

Selv om studiemodellen er noe annerledes enn stedsbaserte studier, går det ikke på bekostning av kvalitet og læringsutbytte. Kvaliteten og tyngden er akkurat den samme. – Det spiller ingen rolle om du har studert på nett eller stedsbasert. Så lenge de har et vitnemål på gjennomført utdanning, stiller de likt i en rekrutteringsfase, sier Anette Fristad, HR-sjef i TechnipFMC. HR-sjefen er både åpen for og positiv til at ansatte kan ta mer utdanning ved siden av full jobb. – Det er veldig kjekt når ansatte selv tar initiativ til kompetanseheving. Gjennom et langt arbeidsliv, er det motiverende å få faglig påfyll. At det finnes studier som gjør dette mulig ved siden av jobb, er veldig positivt.

SJEKK UT: Her kan du lese mer om alle nettstudiene Høyskolen Kristiania tilbyr