Mugisho holder sitt diplom for Årets gullspire
En stolt Mugisho med diplomet for «Årets Gullspire» – en pris som deles ut blant fagskolestudentene.

– Hvorfor valgte du dette studiet?

– Jeg valgte musikkdesign fordi jeg hadde lenge gått fram og tilbake med meg selv om jeg skulle starte med produksjon og fortsette min musikalske reise i retning musikkproduksjon. Noe jeg til slutt bestemte meg for å gjøre.

Jeg hadde ikke vært hvor jeg er nå uten dette studiet.

– Hva lærte du her?

– Jeg lærte nesten alt som har med musikkproduksjon å gjøre i løpet av min tid på Fagskolen Kristiania. Jeg kunne ikke bruke Logic (programvaren vi bruker) da jeg startet og gikk ut av skolen som «Årets Gullspire» med en platekontrakt i hånda. Det sier egentlig seg selv hvor mye jeg lærte som musikkdesign-student. Jeg hadde ikke vært hvor jeg er nå uten dette studiet.

– Hva gjør du nå og hvordan kom du deg dit?

– Nå er jeg artist på Warner Music Norway og er så heldig å få jobbe som musikkprodusent ved siden av for andre artister også. Måten jeg kom meg hit på startet med en skoleoppgave mens jeg var student, som skaffet meg platekontrakt. Deretter har en og en brikke falt på plass, og det er nå mitt levebrød.

– Har du råd til andre som vil gjøre som deg?

– Jeg vil anbefale alle musikkdesign-studenter å bruke tiden på skolen godt. Skaff deg så mye kunnskap som mulig, så lover jeg deg at du får et forsprang når du skal ut i den virkelige verden. Skolens ressurser og lærere som kan hjelpe er gull verdt, så ikke kast bort tiden. Og husk, alltid vær på vakt og vær synlig og åpen for mulighetene som vil komme. For de er faktisk rundt deg hele tiden.

Pressefoto: Julia Haakanson