Filmstudentene i Bergen jobber for tiden med eksamensfilmene sine. I den anledning har Høyskolen Kristiania fått besøk av David McHenry og konen Maureen Bennett. Førstnevnte er produksjonsdesigner og har jobbet på store produksjoner som Game of Thrones, Dredd og Rush. Hver vår vier han turen til Vestlandets hovedstad for å gi sine beste tips og triks til 2. året film sine avgangsfilmer.

– Dette filmstudiet er fantastisk. Studentene lager mye film hvert år. I motsetning til andre filmstudier, som gjerne lager to til tre, lager de åtte filmer i året, noe som er fenomenalt. Og av å lage alle disse filmene, lærer de noe hele tiden, sier David McHenry.

  • Navn: David McHenry
  • Yrke: Produksjonsdesigner
  • Har jobbet med: Game of Thrones, Dredd, Rush, 10.000 BC og flere andre store produksjoner

Øverst i artikkelen kan du se hvordan han jobber og hvorfor han er så begeistret for Høyskolen Kristiania Bergen sitt fagskolestudium i film.

– Øker seriøsiteten

Filmstudentene jobber med to filmer, og Andreas Tystad er regissør for den ene. Han synes det er stas med storfint besøk og setter pris på hjelpen han får fra både Bennett og McHenry. – De er superengasjerte, og du merker at de bryr seg. Det er absolutt noe som øker seriøsiteten til hele studiet generelt, sier regissøren. Les også om storprosjektet filmstudentene var med på tidligere i vår.