Maren bader på Sørenga.
Undertegnede i et elegant hopp. Solnedgangen her er helt nydelig. 

Det finnes så mange fine steder å nyte sola i denne byen. Uansett om du har bodd her lenge, eller snart skal flytte hit, er dette innlegget til deg.  Jeg skal nemlig ramse opp alle de fineste parkene i byen. Men først har jeg noe å si til dere nye studenter:

Psst! Til deg som er ny i byen

Gruer du deg kanskje bitte litt til om noen i faddergruppa skal si noe som "Møtes i Kuba, eller?" og at du skal stå der sånn "Cuba? Hæ? Er det en park?" Det opplevde nemlig jeg, midt inni min første uke i Oslo.  Det kommer en dag hvor du har full oversikt, og har grilla i samtlige parker i Oslo. Likevel, før den tid er det fullt lov å ikke skjønne om folk er seriøse når de sier at et sted i byen heter Vippetangen.

Kart over Oslo
Jeg har laga et lite kart, med full oversikt over de beste stedene å bade, grille, spille fotball eller arrangere kubb-mesterskap.

Dette er stedene dere bør besøke:

1. Frognerparken

La oss få det avklart med en gang: Vigelandsparken er i Frognerparken. Så hvis noen sier Vigelandsparken, så mener de Frognerparken. Dette er ikke to forskjellige parker. Jeg trodde det, og det skapte mye forvirring. Vigelandsparken er den flotte skulpturparken du besøkte da du var her en gang i 4. klasse. Rundt skulpturparken er det store sletter hvor det er helt ypperlig å grille, spille kubb eller kaste boomerang (om du kan det). Frognerparken kommer nok alltid til å være parken i mitt hjerte.

Maren med kurv på armen, klar for parken.
Pakk sakene og kom deg i parken!

2. St. Hanshaugen

St. Hanshaugen er den lekreste haugen jeg veit om. Her er det utekino på sommeren, mulighet for å kjøpe is, en flott liten kirke eller noe i den dur, og intens lukt av engangsgrill. Skikkelig ålreit haug.

3. Slottsparken

Slottsparken har hatt et dårlig rykte i media, men er egentlig en utrolig fin park. Kjekt bindeledd mellom Bogstadveien og Karl Johan, og ypperlig til å ha en pause i sola. Bare vær obs! Det kan marsjere noen gørr-stramme karer i uniform forbi. ;)

4. Kuba-parken

Området heter Kuba på ekte, og bør ikke blandes med landet Cuba. (Det er billigere å reise til Kuba). Parken ligger vegg i vegg med Campus Vulkan (om en park kan ligge vegg i vegg med noe..). I parken finner du Fyrhuset Kuba med billig øl. Tvers over Akerselva finner du basketbane og lekestativer. Noe for en hver smak her altså.

5. Sofienbergparken

Jeg har droppet å skrive Olaf Ryes plass og Birkelunden på Grünerløkka, for det er helt unødvendig å sette seg midt i trøkket der, når Sofienbergparken ligger cirka 30 meter unna. I Sofienbergparken er det goood plass, og du finner deg garantert en fin flekk å brette ut fleecepleddet ditt. Her lukter det også alltid engangsgrill! Og vil du dra på hundespotting, er dette parken for deg!

Foto fra botanisk hage
Botanisk hage ser så innmari bra ut, kanskje særlig på instagram.

6. Botanisk hage og Tøyenparken

Botanisk hage er ikke bare en sang av Cezinando, men også et helt ekte sted. Parken er vanvittig fin, særlig i sommermånedene. Sørg for å få med deg blomstringen i "Oldermors hage". Det er så fint at man kan grine av mindre. I tillegg er det favoritt-lokasjonen til alle med bra insta-game, eller hvem som helst som vil bytte profilbilde på Facebook (meg).  Tvers over veien for Botanisk hage ligger Tøyenparken. Her finner du både Tøyenbadet og Øyafestivalen. Finner du noe annet, f.eks. et nøkkelknippe med en nøkkelring det står Maren på: Plis si fra.

7. Ekebergparken og Torshovparken

Jeg smeller disse to under samme punkt. Ikke fordi de verken ligner eller ligger nær hverandre, men de er av type parker som er flotte å gå tur gjennom. Ekebergparken har veldig mye kul og fin kunst, og Torshovparken er ypperlig hvis du passer en hund og lurer på hvor du skal gå tur. Fine steder.

Utsikt fra Ekeberg. Park i Oslo.
Utsikten fra Ekebergparken er ikke akkurat noe å klage over;)

8. Vippetangen

Jeg har egentlig bare med Vippetangen på kartet fordi det er et sykt navn. Her kan du sette deg ned på Vippa (et ganske kult sted), eller ta Danskebåten (en ganske kul båt).

Foto av Huk, badeplass på Bygdøy. Badeplass i Oslo.
Huk er kanskje den vakreste plassen på jord en god sommerdag.

9. Huk, Tjuvholmen og Sørenga

ENDELIG mitt favorittpunkt: Hvor du kan bade! Jeg vil tørre å påstå at jeg er ganske god til å bade, og at jeg vet hva jeg skal se etter når jeg er på badeplasser. Huk er ypperlig for en rolig dag ved sjøen, men se opp for nudiststranda! Det er fort å gå litt feil, men det er skilta hele veien utover. Nå er du forberedt. Tjuvholmen blir fort stappa, men er et veldig fint område. Min personlige favoritt er likevel Sørenga. På bra sommerdager bør du reise ned tidlig om du vil ha sitteplass! (Pro tip: Dra ned når sola er på vei ned. Det er helt vanvittig fint, og mye mindre folk).

Vil du vite det beste med alle disse stedene? De ligger alle sammen maks en liten busstur fra skolen vår! Å gå på skole midt i sentrum asså<3 Det har sine fordeler!

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania