RØST er et filmprosjekt som inkluderer unge filmskapere i produksjonen av profesjonelle filminnspillinger. I år er det fjerde gang prosjektet foregår. – Ungdommene jobber både foran og bak kamera, noe som gir de et godt innblikk i hele produksjonen, sier prosjektleder Vigdis Nilsen.

– Flinke

Det er andre året studenter fra Høyskolen Kristiania i Bergen er med på prosjektet. Der jobber de sammen med studenter fra også andre utdanningsinstitusjoner.

– HK-studentene er veldig flinke. De viser at de har noe i bransjen å gjøre. Vi har veldig god erfaring med studentene fra Høyskolen Kristiania, og vi har med både nåværende og tidligere studenter.

– RØST er et prosjekt som tester om man passer i bransjen eller ikke. Det er lange dager og mye arbeid, og HKs studenter er veldig flinke til å tilpasse seg dette, fortsetter prosjektleder Nilsen.

Spennende for studentene 

Christian Palsgaard og Vanja Valdal Myrvold var blant studentene som fikk delta på Vestnorsk filmsenters RØST-prosjekt. Studentene som studerer

– Det var en lærerik prosess der jeg lærte mye om lydteknikker under innspilling og samarbeid under manusutviklingen, fortsetter studenten. Vanja Valdal Myrvold var produsent for begge filmene. Det var en utfordring hun var komfortabel med.

– Det var både kjekt og lærerikt. Til tider var det mye å gjøre med to filmer, men det gikk fint, sier Myrvold

– Jeg fikk være med på planleggingen av filmingen, auditions av skuespillere, samt å passe på at alt gikk bra underveis, fortsetter hun.

Premiere på Bergen kino

Av andre bidragsytere til filmen, var regissør Davis Alræk, fotografene Anne Dorte Kalve og Sjur Aarthun, lydtekniker Jorunn Børve Eriksen og lystekniker Poul Iversen som alle har lang erfaring i bransjen. Sammen fungerte de som mentorer for du unge talentene under innspillingen og bidro til at filmsettet skulle bli så profesjonelt som mulig. Filmene har premiere på Bergen kino 25. Mai.

Tekst: Martine Lødding / Studentambassadør