interaksjonsdesign - praksis

Hei, Sofie! Hvordan har du det?

– Bra! Nå er det bare noen få måneder igjen av studiet. Siste semester er to måneder praksis, og vipps er det sommerferie og skolen er slutt.

Hva er planene etter studiene?

– Jeg skal fortsette å jobbe i Shortcut. Jeg har allerede fått kontrakt og gleder meg VELDIG til å fortsetter her. Jeg har stortrivdes i de månedene jeg har vært i praksis, og er veldig glad for at dette er min nye arbeidsplass.

– Hos Shortcut får jeg delta i alle ledd i prosessen, noe jeg setter stor pris på. Jeg får jobbe med alt fra konsept til animasjoner. Også er det veldig hyggelig folk der, folk er så hjelpsomme og tar seg tid til å sette seg ned med meg når jeg trenger et dytt i riktig retning.

Hvorfor valgte du å studere interaksjonsdesign?

– Interaksjonsdesign er en perfekt kombinasjon mellom design, teknologi og utvikling. Jeg har ikke angret et sekund på valget mitt.

Så hyggelig å høre at du trives! Hva liker du best ved studiet?

– Det beste er at vi har små klasser, eget klasserom og tett oppfølging. Fagansvarlig for studiet er alltid oppdatert og lærer oss det vi faktisk får bruk for. Det merker man når man kommer ut i praksis. I tillegg er alt «hands on». Vi trenger ikke lese og skrive i timesvis, vi får bare gjøre det vi skal lære med en gang. Og sånn lærer jeg best.

studentarbeid av Sofie på interaksjonsdesign
Studentarbeid gjort av Sofie.

Hvordan er klassemiljøet?

– Klassemiljøet er helt fantastisk! Jeg kunne ikke vært mer heldig der. Vi er en god blanding av alle aldersgrupper, 50/50 jenter og gutter, fra hele landet. Vi har det veldig gøy sammen, og har mange bra klassefester, middager eller bare frokostseminar og kurs på Grafill eller MESH. Etter hva jeg har hørt fra andre som studerer det samme på andre skoler, er ofte fordelingen mellom jenter og gutter helt annerledes. Det blir et bra og mer dynamisk miljø når man er både jenter og gutter.

Jeg har ikke angret et sekund på valget mitt

De aller fleste har en jobb de drømmer om å få. Har du en drømmejobb?

– Min drømmejobb er på en arbeidsplass som er opptatt av å forme den beste fremtiden. Hvor design og etikk selvsagt går hånd i hånd. Og hvor det er et godt miljø med kreative og morsomme mennesker som brenner for det de gjør. Engasjement smitter!

Interaksjonsdesign
Studentarbeid av Sofie Staal.

Har du noen prosjekter du jobber med på fritiden, eller noe du er skikkelig «fagnerd» på?

– Ikke noe annet enn at jeg er kreativ. Jeg tror at alt jeg gjør som er kreativt vil gi meg en fordel som designer. Jeg bruker omtrent all fritid på å bake, sy eller bygge lego. Også liker jeg å stille opp på Girl Tech/TENK som veileder! Jeg ønsker virkelig at yngre jenter skal få øynene opp for teknologi, og vier gladelig tiden min til dette.

Hva er det beste rådet du vil gi til dem som vurderer dette studiet?

– Mitt beste råd til de som har lyst å studere noe innenfor teknologi, og som samtidig har en kreativ spire i seg er å kaste seg ut i det. Interaksjonsdesign er ikke et enkelt studium, men det er virkelig verdt det.

Jeg ønsker virkelig at yngre jenter skal få opp øynene for teknologi, og vier gladelig tiden min til dette

– Det er så mange retninger man kan velge innenfor samme studium. Om man bare vil kode kan man det, om man bare vil designe kan man det, eller om konseptutvikling er din greie kan man gjøre det. Vi lærer alle aspekter av interaksjonsdesign på fagskolen. I tillegg er dette en bransje i stor vekst, det trengs masse folk! Bare se på NHO-rapporten «Nye jobber i Norge foran den digitale revolusjon» som ble lagt frem tidligere i år. Du trenger ikke en sekser i matte fra videregående; engasjement tar deg mye lenger.

Helt til slutt, Sofie. Hva er det viktigste dette studiet har lært deg?

– Det viktigste jeg har lært er vel å jobbe for det du brenner for, jo mer jeg engasjerer meg jo flinkere blir jeg. Se flere av Sofies studentarbeider.