William Stormdal sammen med Bleed-kollega, Kristoffer Lundberg på Visueltprisutdelingen.
William Stormdal (t.v.) tok gull i årets Visueltkonkurranse. Her sammen med Bleed-kollega, Kristoffer Lundberg, som var bidragsyter til Williams prisvinnende bacheloroppgave.

Fredag 13. april ble ingen ulykkesdag for William Stormdal, som gikk ut fra Bachelor i grafisk designWesterdals institutt for kommunikasjon og design i fjor vår. Han vant nemlig to diplomer og ett gull i Visueltkonkurransen, Norges største konkurranse innen visuell kommunikasjon. 

Utrolig kult arbeid som gav oss gåsehud.

Den årlige prisutdelingen premierer det ypperste av arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. William vant gull i studentkategorien for digital design, og juryen var svært begeistret for løsningen.

«Utrolig kult arbeid som gav oss gåsehud. Ved å lese mellom bokstavene blir dette et poetisk prosjekt som henter inn en menneskelig dimensjon i det skriftlige språket. Dette er en perfekt eksperimentell studentoppgave som vi gjerne vil se mer av. Og et produkt vi vil prøve», sier juryen i sin begrunnelse. 

Se hele juryens begrunnelse her!

Utviklet et skriveprogram

Den prisvinnende løsningen var et skriveprogram som han har kalt «Pseudonym». Dette var Williams bachelorprosjekt fra i fjor. Oppgaven handlet om retorikk og konsepter i design, og tok for seg innfallsvinkel, arbeidsmetode og hvordan å selge design.

Jeg tror prosjektet lyktes fordi det belyser det som normalt er usynlig, nemlig prosessen.

– Ideen med skriveprogrammet var å synliggjøre prosessen bak det å skrive, men også en visualisering av selve tankeprosessen. Ettersom alt du gjør – tid brukt, slettet tekst og så videre – blir synliggjort for tilskuer, blir sluttproduktet en naken representasjon av besvarelsen, forklarer William.

– Jeg tror prosjektet lyktes fordi det belyser det som normalt er usynlig, nemlig prosessen, sier prisvinneren selv.

William på scenen under prisutdelingen
William mottar juryens begrunnelse.

Fikk prestisje-jobb i 2. klasse

William har allerede fast jobb i det anerkjente designbyrået Bleed.

– Bleed er et veldig fint byrå med bunnsolid historikk og flinke designere, sier William om drømmejobben sin.

– Jeg var heldig og fikk jobb her rundt juletider, mens jeg gikk mitt andre år på Westerdals. Etter et kaffeslabberas fikk vi testet hverandre på et haste-prosjekt, som endte i videre samarbeid. Prosessen var ganske organisk og ting bare falt på plass. Jeg har stor tro på at både arbeidsgiver og søker finner gevinst i å teste hverandre før man skriver seg opp som interessert, sier William og legger til:

– Byråer er ofte ikke slik som de virker fra utsiden, og jobben vår handler i størst grad om kommunikasjon og tillit. Så det er viktig å finne seg en god match – utover det kreative.

I Bleed jobber William sammen med Kristoffer Lundberg, som også var bidragsyter på den prisvinnende bacheloroppgaven hans.

William Stormdal og makkeren hans på prisutdelingsfest
William og Kristoffer koste seg på prisutdelingsfesten.

Flere nominerte Westerdøler

I tillegg til gullet vant William diplom i kategorien Skrift, for prosjektet «Eikund Sans» og fikk diplom fra IxDA-prisen, for samme prosjekt som han vant gull for. Han ser tilbake på studieårene som er fin og viktig tid.

– Jeg hadde tre fine år på Westerdals. Vi hadde dyktige lærere som var flinke til å vippe oss av pinnen og å dytte oss ut av komfortsonen. Jeg synes også at det har vært en god studentsammensetning og dynamikk i klassen, som skapte en sunn friksjon mellom meninger og typer, sier han.

Under Visuelt-utdelingen var det også flere Westerdøler som fikk heder og ære. Sammen med William, i kategorien for digital design, fikk Oda Ramsdal diplom for sin nettside «Brygge til brygge» og Neno Mindjek for sitt bachelorprosjekt «Verktøy for læring i grunnskolen».

I kategorien grafisk design fikk Daniel Bergsnes Nerheim diplom for sitt identitetsdesign for Ravetapes Records, Petter Torgersen Myhr for sitt identitetsdesign for Nasjonal Jazzscene og Simen Røyseland for sitt magasin «Enchiridion».

Forleser viser frem et designarbeid. Bachelor i grafisk design ved Høyskolen Kristiania.

Vil du bli grafisk designer?

Et godt design er god business. Derfor er dyktige grafiske designere ettertraktet på jobbmarkedet.