Kollasj av mann som jobber kreativt i ulike situasjoner.
 • Even Suseg (28)
 • Studerte grafisk design ved fagskolen
 • Jobber som designer i Scandinavian Design Group

I 2011-2012 studerte Even Suseg grafisk design. I dag har han en imponerende portefølje og flere spennende arbeidserfaringer å vise til. Han har blant annet jobbet med kunder som Øyafestivalen, Mathallen, diverse bøker som Karpes "Dødtid". Even er nå designer i Scandinavian Design Group, men er igjen i et jobbskifte. Denne gangen skal han være 50% ansatt i et PR-byrå som heter HES, slik at han også kan drive med egne prosjekter og freelance.

Usikker? Bestill veiledning! Bestill studieveiledning her!

  Kombinerte interessene med studier og jobb

  Even skjønte fort at det var mulig å jobbe tett med interessene sine innen både musikk, film og foto med et grunnlag som grafisk designer. Tiden på fagskolestudiet var ekstremt verdifull for drammenseren, som blant annet satt ekstra pris på å få mye frihet. På fagskolen var det alltid en tydelig sammenheng mellom det vi jobbet med og hvordan man skulle utføre det rent teknisk, sier Even.

  Jeg ble designer for å kunne jobbe på kryss og tvers av forskjellige felt.

  Sammen med en kompis drev han et DJ-konsept, Snapncrackle. Der jobbet de daværende studentene masse med det visuelle, plakater, film til promotering og prosjektering på vegger under selve giggene. Dette ga dem muligheten til å teste ut ferdighetene sine tidlig. 

  I 2014 skulle de også vinne årets klubbkonsept i Trondheimsprisen til NATT&DAG. Even mener grunnen til at det gikk så bra var verktøyene de hadde med seg fra det de hadde lært på skolen og de tusenvis at timene med jobbing og testing.

  Visste du at du kan ta fagskolestudiet i grafisk design i både Oslo og Bergen? Les mer her

  Et lite tips: Som designstudent burde du ta kontakt med SDG etter studietiden, innrømmer Even. Han forteller at i byrået lærer man også masse om å legge opp en designprosess, ta seg riktig betalt og presentere for kunder.

  Fagskolen-ga-mye-frihet-Even-Suseg prisutdeling.jpg
  GULLVINNER: Even Suseg tar i mot pris på scenen under Visuelt-konkurransen 2017.

  Fikk gullet i Visuelt 2017 for Karpe-samarbeidet!

  I 2017 skulle igjen Evens harde arbeid få annerkjennelse, da han vant det høythengende gullet i grafisk design-kategorien til Visuelt 2017. Gulljobben var et pakningsdesign for «Heisann Montebello» (Karpe): Seks platesingler med hvert sitt omslag, pakket i én boks. Se arbeidet og Visuelt-juryens kommentar her! 

  - Montebello-prosjektet var en av de morsomste og mest slitsomme jobbene jeg noensinne har gjort. Det sitter mange gode og ekstremt absurde ideer i hodene til Karpe og noen ganger ble de absurde ideene til virkelighet. Jeg føler meg heldig som har hatt muligheten til å være med på alle rundene med Chirag og Magdi på dette. 

  Karpe var veldig på og åpne om hva de ønsket, men hadde samtidig en stor respekt for mitt yrke. De stolte på mine forslag om hvordan prosjektet skulle bli. 

  Fagskolen-ga-mye-frihet-–-Even-Suseg-og-Karpe-Diem.png
  DESIGNER FOR KARPE DIEM: Even (i midten) føler seg heldig som har hatt muligheten til å være med på alle rundene med Chirag og Magdi.

  Mange prosjekter som sjongleres 

  Akkurat nå har jeg jobbet med et lite gullteam i SDG med en ny identitet for Slottsfjellfestivalen 2018. Ellers jobber jeg litt med et prosjekt som heter Also Known As sammen med et par gode venner av meg. En av dem er fotografen Mike, som jeg også jobbet med på «Dødtid» og «Heisann Montebello». 

  Hvis man har studert grafisk design, er det mye lettere å vite hvilken retning man vil ta videre. Jeg kjenner mange som har startet med et grafisk design-studie, men som nå jobber som klesdesignere, restaurant- og butikksjefer og artister, fordi de har lært seg hvordan bruke kommunikasjon som et virkemiddel i sin egen karriere. Hvordan du bruker verktøyene og prinsippene for å kommunisere er det viktigste man lærer på dette studiet, avslutter Suseg.

  • Lurer du på hva som er den praktiske og formelle forskjellen på bachelorstudiet og fagskolestudiet i grafisk design? Les mer her!  CTA+hvorfor HK

  • Bestill studieveiledning

   Vil du vite mer om fagskolen, bestill gratis veiledning her!
  • Hvorfor velge Kristiania

   Høyskolen Kristiania har over 100 års ledende erfaring med å levere praksisnære utdanninger. Dette har vært en fordel for hundretusener av studenter. Les mer her!