Sigbjørn Lilleng gikk ut fra illustasjonsstudiet på Fagskolen Kristiania i 2007, og jobber nå som tegneserieskaper og illustratør. Han holder kurs og workshops i hele Norge og er med i komiteen til Oslo Comics Expo. Han er skaperen av sci-fri serien FNRZ, der boka Nagel kom ut jula 2018.

– Hva var din motivasjon for å velge illustrasjon som yrkesvei?

– Jeg har alltid ønsket å jobbe som tegneserietegner. Illustrasjon var derfor det mest nærliggende studiet, selv om illustrasjon og tegneserie ikke nødvendigvis er så relaterte som man skulle tro.

– Hva er drømmejobben?

– Drømmejobben har jeg allerede, men det hadde vært kult å tjene litt bedre på det, slik at jeg kan bruke mer tid på å utvikle hvert prosjekt.

– Hvordan arbeider du? Forklar gjerne prosessen fra blanke ark til ferdig produkt.

– Jeg begynner skisse- og ideutviklingen til et prosjekt allerede mens jeg jobber med et annet. Jeg starter som oftest med figurskisser, så begynner jeg å skrive notater og stikkord til historien underveis. Så skriver jeg et sammendrag, tegner et skissemanus og så begynner jeg å tegne de faktiske seriesidene. Underveis er det utallige omskrivinger, forkasting av ideer og andre kutt, før det til slutt blir en ferdig bok. 

– Hva er ditt foretrukne verktøy å jobbe med, og hvilke verktøy skulle du ønske at du mestret?

– Jeg jobber med blyant og tusj – fortrinnsvis pennesplitt og tynn pensel. Men jeg kunne gjerne tenke meg å bli bedre på digital tegning og maling.

– Hvilke prosjekter arbeider du med nå?

– Jeg har akkurat lagd ferdig en sci-fi-tegneserie for ungdom, som heter "FNRZ". Den kom ut i butikkene på senhøsten 2018.