Matias Osteopati
Osteopati handler om å finne sammenhengen mellom plagen, kroppen og hverdagen til pasienten.

Hvordan var det å studere osteopati på Høyskolen Kristiania?

Bachelor i osteopati er et spennende studie som har utfordret meg på mange måter. Rent faglig er det krevende med både mye teori og ikke minst praktisk trening, men jeg utviklet meg også mye som person. Osteopati er et tankesett og en filosofi, og nettopp det gjør det krevende, men også mer spennende.

Hvem vil du si dette studiet passer for?

Jeg tror man først og fremst må ha en interesse for mennesker. I tillegg så er det viktig å være nysgjerrig, og interessert i hvordan kroppen fungerer og tilpasser seg.

Hvordan fikk du jobb som osteopat?

Jeg fikk min første jobb som Osteopat D.O ved Plexusklinikken i Ski. Jeg kom i kontakt med dem ved at jeg kjenner to av eierne. De ga meg en mulighet, og det er jeg evig takknemlig for.

For noen måneder siden ble jeg kontaktet av Kolbotn Osteopati, og de tilbudte meg en stilling hos dem. Kolbotn er en anerkjent klinikk, og jeg følte det var et spennende og utfordrende steg å ta. De har godt tverrfaglig samarbeid med blant annet fastleger og helsestasjon, og det er gøy å være en del av det.

For ikke lenge siden holdt jeg, sammen med to kollegaer, en kort presentasjon for fastlegene i området. Litt skummelt, men utrolig lærerikt!

Foto av Matias på en legebenk.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

En typisk dag på klinikken består av mye humor, gode kollegaer, interessante pasienter og krevende problemstillinger. Vi har en variert hverdag, og alle vi møter er på sin egen måte spesielle - det gjør at man aldri kjeder seg.

Jeg er mest på klinikken, men har også noen dager i måneden ute i bedrift. Det er spennende å møte pasientene på sin egen arbeidsplass og ha mulighet til å behandle og veilede dem der hvor de faktisk tilbringer mest tid.

Hva liker du best med jobben din?

Først og fremst så liker jeg alle historiene. Jeg er glad i mennesker, og liker å lytte. Osteopati har gitt meg verktøyene, og en forståelse av sammenhengene i kroppen. Det gjør at jeg kan hjelpe pasientene til å bli bedre, og ingenting er mer givende enn det.

Har du noen tips til kommende studenter på osteopati?

Mitt tips er å alltid møte opp og være delaktig i undervisning. Osteopati er ikke noe man kan lese og pugge seg til, det er et praktisk fag som krever mye trening i håndtering av mennesker. Osteopati handler om å finne sammenhengen mellom plagen, kroppen og hverdagen til pasienten.