Interiørstudentene ved Fagskolen Kristiania, Eilén Benedikte Brenne og Hanne Lassemo Buøen står side om side med juryen til Clarion Hotel The Hub. Studentene holder hver sin blomsterbukett. I bakgrunnen står et musikkorps, og på gulvet ligger det konfetti.
Juryen tok med seg et korps og overrasket interiørstudentene Eilén Benedikte Brenne og Hanne Lassemo Buøen.

Over 80 bidrag ble sendt inn da Clarion Hotel utlyste en konkurranse om å designe framtidens møterom, og i november 2017 ble vinnere kåret.

Selv om flere av bidragsyterne var profesjonelle aktører, gikk seieren til Eilén Benedikte Brenne og Hanne Lassemo Buøen, som begge er studenter på  Interiør ved Fagskolen Kristiania. Dette kom fram i en pressemelding fra Clarion Hotel.

– Å bli kåret til vinner blant så mange gode forslag er helt fantastisk, sier Eilén og Hanne.

– Vi er to studenter som er lidenskapelig opptatt av design og romfølelse. Det er veldig gøy å få være med å sette vårt preg på det som vil bli en av landets største møtearenaer, sier studentene.

Bilde av plantegningen
Plantegning: «Think outside the box» av Eilén Benedikte Brenne og Hanne Lassemo Buøen.

Modig forslag

Interiørstudentene ved Fagskolen Kristiania, Eilén Benedikte Brenne og Hanne Lassemo Buøen, vant en nasjonal designkonkurranse for Clarion Hotel The Hub. De to står ved siden av hverandre i en forelesningssal, og holder opp hver sin blomsterbukett i været, med et stort smil om munnen.
De to lykkelige vinnerne: Eilén Benedikte Brenne og Hanne Lassemo Buøen.

Eilén og Hannes visjon var å skape et moderne, innovativt og lekent rom, med et tydelig konsept. Den store detaljen er en interaktiv og fleksibel boks i midten av rommet, mens omgivelsene rundt symboliserer den kreative prosessen med myke former, platåer og et avslappende lounge-preg.

– Vi ønsket å skapet et rom man har lyst til å oppholde seg i, og som stimulerer kreativiteten. For å kunne utvikle oss og skape nye, spennende idéer er det viktig å våge og trå utenfor komfortsonen, sier de to.

Eilén og Hanne har utnyttet takhøyde og arealer på en spennende måte, og vil med sitt bidrag sette føringer for fremtidens møtefasiliteter.

Møterommet er på 43 kvadratmeter, og har en takhøyde på hele 4,5 meter. Når Clarion Hotel The Hub åpner i 2019 vil «Think outside the box» bli en del av hotellets møteromsavdeling.

– Eilén og Hanne har utnyttet takhøyde og arealer på en spennende måte, og vil med sitt bidrag sette føringer for fremtidens møtefasiliteter, sier André Schreiner, Administrerende direktør på Clarion Hotel The Hub.

Frie tøyler

Anders Björkén er juryleder og interiørarkitekt for Clarion Hotel The Hub sine hotell- og møterom. Han ga deltakerne helt frie tøyler. Sammen med juryen, André Schreiner, Anemone Wille Våge og Eivind Nagell, er han imponert over studentene.

– De har utviklet et svært gjennomtenkt og estetisk konsept. Det er både er produktivt og interessant som møterom, og ivaretar samtidig både sonedeling og nødvendig fleksibilitet, sier Björkén.

Administrerende direktør Schreiner forventer å ha i snitt 2000-2500 mennesker inne på hotellet samtidig.

– Vinnerne kommer til å få mye og fortjent oppmerksomhet. Det gleder vi oss til, avslutter han.

Studieside og aktueltsak