Håkon Fremming BKM

Du er på ditt første år som student ved Høyskolen Kristiania, hva synes du om studiet så langt?

– Så langt er studiet veldig bra! Vi har allerede fått et godt overblikk i hva studiet vil ta oss gjennom. Det ene faget vi har nå går ut på å lage en studentbedrift, noe som er kjempebra. Det har gitt oss en arena der vi kan prøve å feile så mye vi vil, uten at det går ut over noe. 

Vi er beskyttet av klasserommet, noe som er veldig befriende når vi praktiserer teorien vi lærer i egen bedrift.

Hvorfor valgte du denne bachelorgraden hos Høyskolen Kristiania?

– For meg var det et ganske enkelt valg. Høyskolen Kristiania legger vekt på mange av de tingene jeg vil ha i min utdannelse;

de er innovative, næringslivsorienterte og har fokus på veldig gode forelesere.

Foreleserne har jobbet i næringslivet og tar med seg sine erfaringer inn i klasserommet, noe som er utrolig bra. I tillegg er dette studiet omtrent det eneste av sitt slag i Norge, så valget ble veldig enkelt.

Dere er en klasse på i underkant av 30 studenter. Hvordan er det å være en del av en mindre klasse?

– Det passer meg veldig bra! Vi har et veldig godt og intimt miljø som gjør det enkelt å ta ordet og å bli kjent med hverandre. Det er også veldig lett å finne noen å jobbe sammen med, som er en stor fordel. 

Hva synes du om foreleserne på høyskolen?

– Med mindre klasser får vi studentene en unik nærhet til foreleserne. De oppfordrer oss til å ta kontakt utenom timene, og bruker gjerne tid til å snakke og diskutere med oss. Dette er noe jeg benytter meg mye av, da man lærer utrolig godt av det. Det er en så stor forskjell på de forelesere som kommer, holder forelesningen sin og går, mot de som oppfordrer klassen til deltakelse, skaper debatt i klasserommet og blir igjen etter forelesning. Den sistnevnte beskriver foreleserne våre godt.

De har en egen evne til å fange rommet

En av mine favoritter må være Bengt Akselsen. I hans forelesninger sitter alle som lys og suger til seg alle kunnskapen han vil gi oss.

Og til slutt, hvorfor valgte du Bergen som studieby?

– Jeg hadde vært i Bergen en gang før, og falt pladask for byen. Det er en veldig fin by, med gamle trehus, brosteinsgater og Bryggen. Bergen er egentlig en storby, men det føles ikke helt som det. Menneskene her er veldig greie og dialekten syntes jeg er fin. I tillegg syntes jeg det var godt å skulle komme vekk fra det kjente. Jeg er fra Kongsberg, så Oslo ble litt for nært for meg.