Tekst og skribent – Tidligere student – Markus Neby jobber i P3
Markus Neby er tidligere student ved Tekst og skribent. Nå jobber han i NRK P3.

– Hvorfor valgte du å studere Tekst og skribent?

– Det finnes et skolerevy-intervju av meg der jeg sier at jeg vil jobbe med humor, og Westerdals virket som en måte å få til det på. Og så var det mange karismatiske mennesker rundt meg som oppfordret meg til å begynne.

– Hva jobber du med?

– Stillingen min er reporter i radioprogrammet P3morgen. Har ansvar for å bidra med minst ett innslag til hver sending, og være en stemme underveis. Nå som P3 morgen også går på tv skal jeg også lage noen VB'er (forhåndsinnspilte innslag), som gjerne ikke er knyttet til radiosendinga.

– Har også vært med å skrive et teaterstykke, sammen med to veldig talentfulle mennesker, deriblant en klassekamerat, og fått det satt opp på Nationaltheateret.

– Beskriv en typisk arbeidsdag?

– Jeg står opp tidlig og har sending fra seks til ni. Når det er sending, og jeg ikke er i studio, sitter jeg på kontoret og jobber med innslaget som skal leveres. Etter sending spiller vi inn en ekstra podkast for dedikerte lyttere som følges av en lunsj. Etter lunsj er det redaksjonsmøte der vi evaluerer sendinga som var, diskuterer neste sending og kanskje snakker om større prosjekter. Deretter har jeg det som er igjen av arbeidsdagen til å forberede innslag til dagen etter eller lage VB'er til tv. Ofte dukker det også opp ekstra møter og drifter jeg må forholde meg til.

– Har du noen tips til studentene?

– Gjør mye av det du synes er gøy. Hvis du vil lage radio, ikke vent til dere har om radio på skolen. Hvis du vil lage TV, ikke vent til en fra TV skal holde foredrag. Også er det fint å anstrenge seg litt for å være et godt menneske.