Spilldesign-bransjen-nabobil
Daglig leder Chris Moen og teknisk sjef Christian Hager i nabobil.no.

– Hva driver nabobil.no med?

– Nabobil.no er en online markedsplass hvor du kan leie, og leie ut, privatbiler i ditt nærområde. Det betyr at alle bileiere kan tjene noen kroner på utleie av bilen sin som står stille store deler av tiden. Ved å leie på Nabobil.no får du tilgang på din egen virtuelle garasje, med alle typer biler til alle typer bruksområder i ditt eget nabolag.

– Hvordan er Spilldesign relevant for din bransje?

– Spilldesign og brukervennlighet går hånd i hånd, og brukervennlighet står sentralt for alle bransjer. Det er ikke noe forskjell på å bygge opp en online markedsplass, kontra det å designe opp et spill. Byggeklossene og mekanismene er de samme.

– I vår bransje så starter man kun med det essensielle og at det fungerer veldig bra. Det er viktig at man tester konseptet før man lanserer, og at man får kritisk feedback tidlig fra brukere. Noe som er veldig viktig for oss i Nabobil, er hvordan du som bruker blir lært opp på hvordan alt fungerer i starten, slik at du får en god førstegangsopplevelse.

– Hvilke trender ser du innen bransjen nå?

– Vi er inne i en økonomisk revolusjon hvor millioner av mennesker blir deltidsgründere, frilansere og snur gamle holdninger om forbruk og eierskap på hodet. Det dukker opp flere og flere typer markedsplasser for å dele ting. Vi ser at både bolig- og bildeling allerede har fått godt fotfeste. Det neste store tror vi er innenfor det å dele ferdigheter og kunnskap. Det som er sikkert, er at delingsøkonomien har kommet for å bli!

– Hva ser dere etter når dere skal ansette folk?

– Vi ser først og fremst etter de som er omstillingsdyktige. I dagens digitale verden er hvordan man kan tilpasse seg endring viktigere enn hva man kan i dag. Vi vokser i et vanvittig tempo hvor arbeidsoppgavene forandrer seg hele tiden. Da er det viktig med ansatte som syntes høyt tempo og forandring er motiverende og ikke en belastning.

– Tips til studenter?

– Finn dere en relevant jobb ved siden av studiene. Det er mye du lærer gjennom å jobbe som du nødvendigvis ikke lærer gjennom et studie. Salgs- og kundeservicearbeid er begge egenskaper du får mye glede av senere. Verv i studentforeninger kan være en annen god mulighet for å se hvordan en bedrift operer. Vær raus, hjelp folk uten å spørre om noe tilbake!