Populaermusikk-tidligere-student-Hans-Olav-Settem
Tidligere student Hans Olav Settem

– Hvorfor valgte du dette studiet?

– Grunnen til at jeg søkte meg inn på populærmusikk, var egentlig veldig tilfeldig. Jeg var på en utdanningsmesse i Bergen, og da så jeg en stand for skolen. Jeg snakka ganske mye med dem som sto på standen og syntes at det så ut som en ganske kul studie.

– Jeg har alltid interessert meg ganske mye for musikk, og det er liksom det jeg har hatt lyst til å drive med. Jeg sendte en søknad med demoer jeg hadde, og lagde noen nye demoer. Så dro jeg på audition, og da fikk jeg jo veldig godt inntrykk og synes det virka som en kul plass. For meg som ikke var interessert i en veldig akademisk utdanning, virka det kurant.

– Hva lærte du her?

– Jeg lærte mye forskjellig på høyskolen, men kanskje like mye av medstudentene mine. Man finner jo ut hvem man kommer overens med og hvem man vil jobbe med relativt fort. Og de jeg ble kjent med, som gikk der, og lærere som jobbet der, lærte jeg veldig mye av. – Vi hadde litt forskjellige fag de tre årene. Førsteåret hadde vi et fag som heter populærmusikkens historie. På andreåret hadde vi Kunst og samfunn. Vi hadde noen sånne generelle fag, og så hadde vi mange spesielle fag, som gehør, bransjekunnskap og  entreprenørskap. Både fag som er rent musikkteoretiske og fag som er litt mer knytta opp mot musikkbransjen. Og så tok vi valgfag som går mer i dybden på produksjon, instrumentkunnskap, og sånt.

– Dette er den eneste utdanninga innenfor populærmusikk i Norge. Audun Molde, som er programansvarlig for studiet, har skrevet en del faglitteratur om emnet. Du kommer veldig nært på faget, i forhold til å studere noe mer akademisk.

Du kommer veldig nært på faget, i forhold til å studere noe mer akademisk.