– NABA er en anerkjent skole for kommunikasjon og design. Høsten 2015 var det tre studenter fra Retail Design som reiste til NABA. Disse studentene har jobbet hardt og kom tilbake med toppkarakterer i alle emnene de gjennomførte der, forteller Ørjan Skyrud, faglig studieleder ved Retail Design. De tre studentene er Malin Appelquist, Isabel Lorentzen og June Vågenes.

Valgte eget studieløp

– Før vi reiste til Milano, satte vi selv opp eget studieløp. Vi valgte seks fag, en kombinasjon av interør- og motefag, som tilsammen gav 30 studiepoeng. Exhibition Design, Design Methodology og Fashion Trends & Forecasting for å nevne noen, forteller de tre jentene.

– Det var et hektisk halvår med prosjekter som gikk parallellt hele veien. Alle fag hadde en mid-term i oktober, samt en slutteksamen i desember, legger de til.

En by det er lett å bli glad i

– Lærerne ved NABA underviser i fag de selv aktivt praktiserer, med stor kjennskap bransjen, noe vi merket i undervisningen. De var opptatt av at vi skulle se og oppleve Milano og alt byen hadde å by på. Vi fikk gode tips til blant annet restauranter, barer og museer. Milano er en relativt liten, men svært levende by – en by det er lett å bli glad i, forteller de tre jentene. 

Milan Fashion Week

– Vi var så heldige å få være med på Milan Fashion Week, hvor vi jobbet som dressers for det italienske merket Leit Motiv. Vi var tilstede under to show og White Fair motemessen. Milano har et enormt stort designtilbud, så det var enkelt å finne inspirasjon til både motefagene men også til interiør og retail design, forklarer jentene.

Tradisjonelle teknikker

– Klassen vår bestod av utvekslingsstudenter fra alle verdens kontinenter. Vi jobbet mye i grupper, for eksempel i faget Design Studio, hvor vi hadde et prosjekt vi enkelt kunne relatere oss til. Oppgaven var å utvikle et innovativt konsept. Vi skulle illustrere og kommunisere gjennom tegninger og tradisjonelle teknikker, og eventuelt bruke digitale hjelpemidler for å ferdigstille prosjektene, sier jentene.

– Vi reiste sammen, og opplevde Milano sammen. Vi fikk alle et godt inntrykk av skolen og foreleserne, og kom hjem med gode minner og gode restultater, legger de til.

– Vi er stolte av at våre studenter gjør det så godt når de velger å reise ut og ta et semester i et annet land. De er meget gode ambassadører for Westerdals Oslo ACT og for fremtidige utvekslingsstudenter, sier Ørjan.

– Milano er en fantastisk by – vi savner byen allerede, avslutter jentene.