Hils på programansvarlig på Bachelor i låtskriving og produksjon, Jan-Tore Diesen
Hils på studieprogramleder på Bachelor i låtskriving og produksjon, Jan-Tore Diesen
  • Navn: Jan-Tore Diesen
  • Studieprogramleder: Bachelor i låtskriving og produksjon

Hvem er du?

– Jeg heter Jan-Tore Diesen og har spilt, skrevet og produsert musikk praktisk talt hele livet. Jeg begynte å spille piano som syvåring, i band som tiåring, og videre med sequencing, lydprogrammering og studioarbeid som fjortenåring. Etter endt konservatorieutdannelse har jeg fortsatt dette løpet: tangentspiller, artist, musikkprodusent, låtskriver, dirigent, arrangør, talentutvikler, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Jeg har vært med i teamet som har bygget opp bachelorutdanningen hos oss i populærmusikk, med ansvar for blant annet låtskriving og fordypning i musikkteknologi. Jeg har jobbet med ansvaret for disse fagene siden 1999 og har de siste ti årene også gjesteforelest, gjesteprodusert og vært sensor ved flere utdanninger både i Norge og i utlandet.

– Det å være med på prosesser der man utvikler talent og potensiale synes jeg er kjempespennende — studenter, låter, produksjoner, band, artist. Det er også utrolig spennende å få være med på reisen den enkelte student har fra det å ha musikk som et talent og gjerne en givende hobby, over til det å kunne se på det som jobben sin.

Hvordan blir studenthverdagen for studenter på låtskriving og produksjon?

– Studenter kommer til å skrive, produsere, spille og tenke musikk store deler av dagen. De jobber alene, i grupper, med veiledere og i workshops. De møter dedikerte og ivrige medstudenter, spesialister, studenter fra andre studieprogram, og får et omfattende og viktig nettverk blant studenter og blant allerede aktive og sentrale utøvere.

– Høyskolen er på mange måter et tverrsnitt av bransjen i miniatyr, der alle fagfunksjoner og utøvere faktisk kanskje sitter så nærme som på nabobordet ditt i studentkantina. Gjennom studiet gis studentene omfattende muligheter til egenpraksis og å utvikle talentet sitt sammen med andre. Alle veilederne er aktive ute i sine felt utenfor skolen, på høyt profesjonelt nivå.

Studenter ved Låtskriving og produksjon kommer til å skrive, produsere, spille og tenke musikk store deler av dagen. De jobber alene, i grupper, med veiledere og i workshops.

Hva slags bakgrunn kan studentene ha?

– Vi rekrutterer alle som ønsker å drive med låtskriving og produksjon og se på disse to i sammenheng. Typiske søkere vil ofte ha bakgrunn fra ett eller flere av disse feltene: Låtskriving, musikkproduksjon, tekstarbeid, lydteknikk, Film/TV/Spill, band, laptopmusiker, DJ, beatmaker, topliner, trackmaker, instrumentalist og sikkert mye annet.

Hvorfor skal jeg studere låtskriving og produksjon?

– Hvis du ønsker en tung og spennende utdanning innen låtskriving og produksjon, utviklet i samarbeid med bransjen, så er dette et studium for deg. Her vektlegger vi låta og produksjonen, kreative prosesser, bransjerelevant undervisning og dedikerte, bransjenære veiledere.

– Du kommer til å få undervisning i lokaler som er spesialtilpasset de behov man har innen låtskriving og produksjon, samt omfattende tilgang til studioer og annet til egenpraksis.