Larry+Ed Records

Krevende idéprosess

– Idéprosessen min var ganske lang og krevende. Jeg brukte mesteparten av tiden vi hadde på å gjøre research og på selve konseptutviklingen. Det var ikke før jeg var 3/4 ut i prosessen at konseptet var 100% spikret, forteller Petter.

– Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg skulle fokusere så mye som mulig på å kun jobbe med konseptet. Designet skulle være født ut av det behovet jeg så konseptet trengte. Designet reflekterer egentlig veldig godt min egen prosess, og hvordan jeg følte på stresset da jeg så at tiden begynte å renne ut. 

Do It Yourself-subkultur

– Prosjektet er veldig inspirert av D.I.Y.-subkulturer og estetikken som har kommet derfra. Petter forteller at mye inspirasjon er hentet fra gamle punkefanziner og subkulturen rundt. Han ønsket å lage en moderne tolkning av den gamle punke-estetikken, tilpasset dagens verktøyer. Resultatet ble det fiktive plateselskapet Larry+Ed Records.

« Larry+Ed Records is an alternative, independent music label with a visual consept that is inspired by the ideas from D.I.Y. subcultures, open source and chaos theory in graphic design. »

Profil for Larry+Ed Records

– Jeg ønsket å utforske hvordan man kan skape en identitet for et plateselskap i selve platecoveret, uten å unaturlig klistre på en logo midt på designet. Alt av platecover-design skal bestemmes av en prosess der musikeren/bandet fyller ut et skjema med informasjon rundt platen og innspillingsprosessen. Designeren skal ut fra dette bruke en regelliste som bestemmer alt av elementer designer får å jobbe med.

– Regellisten gjelder for alt; typografi, skriftstørrelse, linjeavstand, spacing, farger, designelementer, bilder og tekst. Designeren skal kun komponere, og får ingen mulighet til å bestemme hva han får å jobbe med. – Det var veldig gøy å få muligheten til å gjøre research over en lengre periode, det er er ikke så ofte vi jobber på den måten. Utfordringen er at man ofte ender opp med å fylle en skissebok på nulltid med tanker, sitater og skisser, uten at man vet hvordan det skal settes sammen, eller hva produktet skal bli.