Hannes-Waller-frontend-og-mobilutvikling-tidligere-student kopi
  • Hannes Waller (30)
  • Tidligere student ved  bachelor i frontend- og mobilutvikling våren 2015 (da studiet het mobil apputvikling)
  • Gikk rett ut i jobb hos konsulentselskapet BEKK.

Hvorfor valgte du å studere frontend- og mobilutvikling?

– Jeg valgte bachelor frontend- og mobilutvikling fordi jeg var interessert i hvordan man kunne lage apper. I tillegg ønsket jeg å få litt mer kompetanse på designsiden, ikke kun programmering. Dette mente jeg at jeg skulle få på mobilprogrammering. Da var egentlig et enkelt valg, da studiet kunne tilby nøyaktig det jeg ønsket meg. 

Hvilke karrieremuligheter har du?

– Med en bachelor i IT med spesialisering i frontend- og mobilutvikling står du veldig sterkt. I mitt årskull fikk de aller fleste seg jobb før de var ferdige på studiet, eller rett etterpå. Det er mange muligheter i bransjen, og man blir definitivt attraktiv på arbeidsmarkedet. 

Hvilke arbeidsoppgaver har du?

– Jeg er ansatt som konsulent innen frontend-utvikling. Det kan bety å havne på prosjekter både innen web og mobil, noe jeg syns er veldig gøy. Det er vanskelig å si hvordan en vanlig uke er, det varierer veldig, og hvert prosjekt er ulikt. Det er noe av det som gjør det ekstra gøy å komme på jobb.

Har du noen tips til studentene?

– Det er viktig å følge med på forelesninger og gjøre innleveringene. Prøv også å finne noen likesinnede og lag egne prosjekter utenom skolen, det ga i hvert fall meg uvurderlig kunnskap. Og så er det viktig at man synes det man gjør er gøy!