Frontend--og-mobilutvikling-programansvarlig-Per-Lauvaas
Programansvarlig Per Lauvås
  • Navn: Per Lauvås
  • Foreleser ved Bachelor i Frontend- og mobilutvikling

Hvem er du?

Jeg heter Per Lauvås. Jeg jobbet som utvikler i en del år, før jeg fikk drømmejobben her! Jeg syns det er kjempespennende! Faget utvikler seg hele tiden, også er det veldig samfunnsnyttig.

– Jeg er ikke en av dem som alltid har sittet på gutterommet og programmert. Jeg tok lærerutdannelse, og havnet så ved en tilfeldighet på et tverrfaglig informatikk-studium. Der ble jeg hekta og endte med å ta hovedfag i informatikk. Etter studiet jobbet jeg flere år som utvikler bl.a. i Mintra, før jeg kom hit i 2013.

– Jeg jobber for at vi skal kunne bli et internasjonalt forum for kunnskapsdeling innen programmering. Jeg vil at studentene gjennom studiet skal bygge seg opp en portefølje, hvor de gjennom youtube-videoer eller blogger kan vise frem løsninger de har laget.

Hvordan jobber dere på Frontend- og mobilutvikling?

– På Frontend- og mobilutvikling jobber vi med hele verdikjeden fra prosjektering hos kunde til design, utvikling og levering av ferdig produkt. Det vil si at vi jobber med å forstå kundens krav, og omsette disse til en spesifikasjon som detaljerer kundens behov.

– Videre vil vi lage skisser og prototyper i samarbeid med kunde før utviklingen starter. Under utvikling velger disse studentene mobil og web basert plattform i henhold til kundes behov og egnethet for løsninger.

– Før overlevering er testing, evaluering og produksjonsklargjøring viktige oppgaver. Det vil si at studentene her er hands on på hele prosessen; det inkluderer å designe, lage, evaluere og overlevere løsningen til kunden. Verktøyene vi bruker er hentet fra web og mobile plattformer, og det er like viktig å være god på å lage nettbaserte løsninger som mobile apper.

Hvem studerer her?

– De som studerer her er engasjerte i teknologi. De ser alltid etter muligheter for hvordan løsninger kan forbedres, og hvordan brukernes hverdag kan forenkles eller gjøres bedre.

– Studentene her har et blikk for design, i tillegg til kunnskaper om utvikling og koding på web og mobile plattformer. Det vil si at de individuelt kan dekke hele verdikjeden i et prosjekt. De er idelle prosjektmedlemmer og samarbeidspartnere både fra teknisk og estetisk side.

Hvorfor skal jeg studere Frontend- og mobilutvikling?

– Fordi du er interessert både i design og utvikling. Du ønsker å kunne lage gode løsninger som tilfredsstiller kundens behov, og du behersker både utvikling og design på web og mobile plattformer.

– Du er en person som brenner etter å forbedre eksisterende og nyutvikle nettløsninger og apper. Du ser ofte hvordan eksisterende løsninger kunne blitt forbedret og tilsvarende muligheter for å forenkle hverdagen for brukere og bedrifter. Du er god til å snakke med mennesker og forstå behov, du har et blikk for design og synes logisk tenkning er spennende.