Film-og-TV-tidligere-student-Nicoline-Helgo
Produksjonskoordinator i Tordenfilm Nicoline Helgø

– Hvorfor valgte du å studere film og TV?

– Jeg valgte film og TV-studiet fordi jeg ønsket å lære mer om den måten å fortelle historier på. Jeg har alltid vært inspirert, engasjert og trigget av mediet. Derfor ble det helt naturlig for meg å velg film og TV som levebrød. At det er produksjon som er min styrke kom frem etterhvert.

– Hva jobber du med? Hvilke karrieremuligheter har du?

– Det er flere retninger å velge etter endt studiet. Som regel må man starte lavt og "klatre" seg oppover gjennom hard jobbing, ydmykhet og eierskap til det man lager.

– Jeg valgt produksjon og jobber for øyeblikket som produksjonskoordinator på en TV-serie som produseres for NRK. Jeg har jobbet i flere forskjellige produksjonsselskaper, med alt fra humor og reality til reklame og drama. Jeg har også casting-erfaring og har ikke lagt det helt fra meg heller.

– Hvilke arbeidsoppgaver har du?

– Ingen arbeidsdag er lik. Det er akkurat derfor jeg valgte dette yrket! Oppgavene kan være alt fra å skaffe 100 statister, skaffe kontrakter til skuespillere og være i dialog med teatrene deres, til å skaffe kompetanse til skuespillerne og lage dagsplaner og planlegge produksjonen videre.

– Her om dagen hadde vi rottetrening med skuespillerne. Det opplever du ikke hver dag!

– Har du noen tips til studentene?

– Det er viktig å vite at det er mange om beinet og ”fast jobb” er et fremmedord i denne bransjen. Det vanligste er å jobbe prosjektbasert.

– Men, det gir deg mulighet til å jobbe med enda flere dyktige mennesker i løpet av et år, og derfor lære enda mer. Du får til det du vil, så lenge du jobber hardt nok.