Art Direction – Tidligere-student_Martin-Ruge_Art-Direction

– Hvorfor valgte du å studere Art Direction?

– Jeg hadde egentlig ingen planer om å studere. Jeg kjørte aktivt snowboard og var ikke interessert i å sette meg ned med skolebøker og pugging igjen.

– På en fest kom jeg i prat med en som gikk AD på Westerdals. Han fortalte om AD-linja og hvordan man fikk utfolde seg kreativt der, med mer fokus på det praktiske enn på teori og pugging. Dagen etter startet jeg på opptaksprøvene.

– Hvilke arbeidsoppgaver har du?

– I dag jobber jeg som Art Director i POL reklamebyrå. Her består en typisk arbeidsuke av alt fra design av kampanjemateriell, møter med spennende kunder og idéjobbing sammen med min makker Ine Bryhn. Ikke minst er hverdagen fylt med sjukt mye lek og moro.

– Hvilke karrieremuligheter har du?

– Jeg har valgt å gå i reklameretningen, men det finnes mange andre veier man kan gå som AD. Kunst, redaksjonelt, film og reklame er hovedområdene man kan jobbe innen som utdannet AD. I alle disse bransjene finne det karrieremuligheter i større eller mindre grad.

– Har du noen tips til studentene?

– Art Direction handler om å finne sin egen stil og tørre å utfordre det folk har gjort før deg. Med andre ord handler Art Direction om å lære seg faget for så å gi faen og bryte de reglene du har lært deg.