For Andrea Grøndal Berg var studietiden så bra at hun ikke klarte å holde tårene tilbake da bacheloroppgaven var levert. Foto: VG PARTNERSTUDIO

Drømmer du om å jobbe med mennesker, men synes et seksårig teoretisk løp høres lite fristende ut? Da kan kanskje Andreas valg være veien å gå for deg.

– Jeg trodde først jeg skulle bli psykolog, men etter å ha vært hos en karriereveileder fant jeg ut at klinisk psykologi ikke var noe for meg. Jeg synes derimot organisasjonspsykologi var mye mer interessant. I tillegg ville jeg ha et praktisk studium med god forretningsforståelse, og som ikke bare var fullt av teorier, forklarer Andrea Grøndal Berg (24).

Hun er i dag HR-ansvarlig i Inbound Group, et av Norges raskest voksende markedsføringsbyråer.

– Dette er en rolle som ikke fantes i selskapet tidligere, så det er en del systemer og strukturer som skal på plass. Jeg synes det er veldig gøy å være med å bygge opp noe fra bunnen av, og jeg får all tillit til å forme stillingen som jeg vil. Det er mye frihet, men også mye ansvar, og den perfekte kombinasjonen av organisasjonspsykologi og business, sier hun.

Fikk et ekstremt godt nettverk

Det er snart et år siden hun fullførte bacheloren i HR og personalledelse ved Høyskolen Kristiania, med fordypning i endringsledelse. Tiden etter studiene har vært spennende, utfordrende og morsom, og ingen arbeidsdager er like.

Hun legger imidlertid ikke skjul på at følelsene var blandede da alle eksamener var bestått og hun skulle gå ut døren på høyskolen for siste gang.

Jeg gråt da jeg leverte bacheloroppgaven. Vi hadde et helt fantastisk studiemiljø, og jeg var med i verdens beste kollokviegruppe!

I tillegg til alle sosiale aktiviteter har det også vært tre år med hard jobbing, forteller 24-åringen.

– Finn mennesker som utfordrer deg og som har samme - eller gjerne enda høyere - ambisjoner enn deg, og jobb med dem. Jeg jobbet sammen med to gode venninner som var veldig flinke faglig og som var nysgjerrige.

Mindre grupper gir godt studiemiljø

Andrea tror det gode miljøet på Høyskolen Kristiania skyldes mindre grupper og stor faglig interesse blant både studenter og forelesere. I tillegg mener hun høyskolen har en profil som viser at det er rom for å være forskjellig.

– Jeg fikk mange venner som er veldig ulike meg, og sitter igjen med et ekstremt godt nettverk fra studietiden. Vi skal ha spillekveld i kveld, og skal på ferie sammen i sommer. I tillegg er de fleste ute i relevante jobber, og vi kan ringes og snakke om faglige ting, og spille på hverandre hvis vi er usikre på noe i jobben. Det er uvurderlig, avslutter hun.

Andrea Grøndal Berg (24) har fått en helt nyopprettet HR-stilling og er med på å utvikle sin egen rolle og fremtid hos Inbound Group AS. Foto: VG PARTNERSTUDIO