Jeanette Torgersen
Jeanette Torgersen, student grafisk design

Fortell litt om hvordan du fikk oppdraget

– Jeg går på bachelor i grafisk design, og der hadde vi en workshop hvor Hans Christian Øren fra Oh Yeah Studio var lærer. Oppgaven vi skulle løse var et oppdrag fra plateselskapet Warner Music Norge. Vi skulle designe platecover for enten Future Duper eller Carnival Kids. Workshopen gikk over fire dager, og på den femte dagen presenterte vi forslagene våre for en representant fra Warner Music.

På forhånd fikk vi vite at plateselskapet skulle se på bidragene sammen med artistene. Om artistene likte det de så, ville platecoveret bli brukt! Omtrent en uke senere fikk jeg en telefon fra Hans Christian der han fortalte meg at coveret mitt ble valgt av artistene Future Duper. Jeg ble så glad!

Albumcover Future Duper

Hvordan er det å tenke på at arbeidet ditt snart dukker opp i plateforretninger?

– Å vite at noe jeg har laget kommer til å være på internett og i butikk er utrolig gøy. Det hele er litt surrealistisk, for jeg har vært så vant til å designe til forelesere og sensor når det er eksamen. Det å se sitt eget arbeid bli brukt er superkult, og litt rart.

Hvordan var det å jobbe for Warner?

– Det å jobbe for Warner Music var utrolig spennende! Det er en helt ny verden og noe helt annet enn det jeg har vært borte i til nå. Etter at jeg ble ferdig med designjobben for Future Duper var jeg så heldig at jeg fikk designe flere ting for dem. Akkurat nå holder jeg på med Facebook-bannere og andre designarbeid for forskjellige artister.

Designet passer perfekt til et band som Future Duper

Vi spurte oppdragsgiver Hans Christian Øren fra Oh Yeah Studio hvorfor Jeanette stakk av med seieren

portrett Hans Christian Øren
Hans Christian Øren, Oh Yeah Studio

– Jeanette sin løsning er først og fremst spennende, tydelig og dynamisk. Utrykket er minimalistisk og enkelt, men skiller seg likevel tydelig ut fra andre band. Det er brukt mye farger, men fargene passer fint sammen og designet virker harmonisk. Dette er en vanskelig utfordring og lett å feile. I dag er det viktig at designet kan være dynamisk og kan lett brukes på mange ulike flater. Dette designet legger til rette for å være kreativ og leke på alle interaktive flater, print og sceneskjermer. Den kan også fungere på alle mulige størrelser.

Hvordan var ditt inntrykk av grafisk design-studentene?

– Kristiania Høyskole er en veldig fin skole å studere på. Det er et veldig godt miljø blant studentene, men også lærere. Det er en skole som tar grafisk design seriøst og skolen er lidenskapelig opptatt av at studentene skal utvikle seg til å bli de beste.

Overbeviste Warner

Leni Rugsveen som jobber med produksjon og talentutvikling hos Warner Music Norge forteller at de er de er veldig fornøyde med jobben Jeanette gjorde med singelcoveret til Future Duper.

– Hun tolket briefen veldig godt, gjennomførte en grundig presentasjon og leverte til slutt et artwork som både kler låten og får godt frem hvem som står bak den, forteller

Vi falt for kombinasjonen av masse farger i et organisert oppsett.

– Jeanette var også veldig kreativ når det kom til å bruke elementene fra singelcoveret i annet materiell og vi valgte å jobbe videre med henne med dette også. Vi har en fin dialog med Jeanette og jobber mer enn gjerne med henne på andre prosjekter også, sier Leni.

Interessert i grafisk design?