Johanna sitter å skriver i et kontorlandskap.
Jeg så at det var mange butikksjefer som ikke hadde formell kompetanse innen personalledelse.

Hei Johanna og gratulerer med spennende jobb!

Tusen takk! Jeg jobber i ManpowerGroup Solutions, som er et selskap i ManpowerGroup.

Her er jeg rekrutteringskoordinator, hvor arbeidsoppgavene handler mye om søk etter kandidater. Både i intern database og i via eksterne kilder, spesielt LinkedIn.

Jeg har ansvar for å legge ut annonser, screene kandidater og ta en første kartlegging av aktuelle kandidater. I den første runden fokuserer jeg mye på kandidatenes motivasjon for stillingen de har søkt. Jeg tar også referansesjekk på alle kandidater etter at de har vært på intervju hos oss.

I tillegg har jeg nå overtatt ansvaret for hjemmesiden vår, salgskarriere.no. Sammen med vårt eksterne kommunikasjonsbyrå, Geelmuyden Kiese, setter jeg sammen kampanjer på Facebook for ledige stillinger vi tilbyr. Jeg har altså en finger med i mye, hvilket er veldig spennende!

Hvordan gikk du fram for å få denne stillingen?

Det startet med at jeg fant annonsen på finn.no og søkte direkte på stillingen der. Etter at jeg hadde søkt husket jeg at jeg har noen venninner i ManpowerGroup, så jeg fikk dem til å legge inn et godt ord for meg.

Senere har jeg fått tilbakemelding om at jeg både hadde riktig utdannelse fra Høyskolen Kristiania, som de ser på som en bra høyskole, og relevant arbeidserfaring.

En av mine sterkeste sider er organisering og struktur, dette var nok også en av de viktigste grunnene til at de valgte meg. Teamet jeg har startet i er relativt nytt, og de trengte noen som kunne komme inn å få struktur og orden i alle prosesser.

Så hadde jeg vel også en personlighet som passet inn i teamet, det er veldig viktig siden vi kun er fire stykker. Da er vi veldig avhengige av god kommunikasjon for at våre prosesser skal gå rundt.

Hvordan fant du ut at det var HR du ville jobbe med?

Jeg hadde jobbet lenge i servicebransjen, spesielt i klesbutikk. Her fikk jeg erfaring med å lære opp nye medarbeidere i butikkene og fikk et innblikk i hva vår HR-avdeling drev med og fant dette veldig spennende.

Når jeg først søkte meg inn på Bachelor i HR og personalledelse var planen at jeg skulle tilbake til en klesbutikk og ha mer personalansvar. Jeg så at det var mange butikksjefer som ikke hadde formell kompetanse innen personalledelse.

Johanna ved peis

Hvordan ser arbeidsdagen ut?

Det kommer veldig an på hvor i en rekrutteringsprosess vi er. Jeg er mye involvert i begynnelsen av prosessene. Så hvis søknadsfristen for en stilling nettopp har gått ut vil jeg legge ned mye tid i å gå igjennom søkere og screene ut ifra kravene vi har satt til stillingen.

Deretter ringer vi alle aktuelle kandidater og tar en rask gjennomgang av CV for å kalle inn de best kvalifiserte til intervju. Det som er veldig typisk for min jobb er at jeg snakker mye med kandidater på telefon, noe jeg liker veldig godt. Ellers legger jeg ned mye tid på å utforme stillingsannonser.

Er det noe du har blitt overrasket over i denne bransjen?

Det er vel det at mange rekrutterere egentlig ikke er kvalifiserte, og som derfor går etter magefølelsen når de ansetter folk.

Jeg hadde jo hørt mye om dette under HR-studiet, men det var veldig interessant å se at det faktisk er slik i bransjen. Det som er fint er at vi i ManpowerGroup nå har begynt å sertifisere oss gjennom DNV GL.

Har du tips til studenter som ennå ikke har realisert drømmen om HR-jobb?

Jeg tenker at, uansett hvilken jobb det er så er det viktig å få en fot innenfor. Man vil mest sannsynlig ikke finne drømmejobben med en gang, og det må være greit. Jeg har god erfaring med at om man viser seg frem og står på så kommer alltid mulighetene.

Interessert i HR og personalledelse?