Det er gøy at Høyskolen Kristiania har slike prosjekter hvor vi kan bygge nettverk utenfor landegrensene.

"Studenten skal utvikle et nytt konsept og implementere dette i en helhetlig løsning av et butikklokale. Selv om studenten jobber med et spesifikt lokale skal konsept og utforming kunne overføres til hvilket som helst lokale hvor som helst i verden."

Praktisk oppgave fra Fogia

Dette var en del av oppgaveteksten, som også var en konkurranse i regi av Fogia i Sverige. Fogia driver med møbeldesign til private hjem og offentlige miljøer rundt om i verden. De ni beste studentarbeidene ble sendt til deres kontorer i Stockholm, som kåret en første-, andre- og tredjeplass. Camilla, fra fagskolestudiet i interiør på Høyskolen Kristiania i Bergen, stakk av med den gjeveste plassen!

– Jeg synes dette temaet har vært det morsomste hittil, fordi det var en ekte kunde, men også fordi det var en konkurranse. Jeg er et konkurransemenneske og var fast bestemt på å forsøke å komme blant de tre toppfinalistene i konkurransen, sier en fornøyd Camilla etter at vinneren ble annonsert.

Portrett av Camilla Bergflødt

Satte seg inn i hvem kunden var

I oppgaven måtte studentene ta stilling til flere praktiske elementer. Gangsoner, plassering og bruk av disk, soner og tilgjengelighet, lagring av småprodukter samt oppbevaring av produkter på lager og i butikk var noe av det studentene måtte ha i bakhodet under hele prosjektet.

– Da jeg skulle ta fatt på oppgaven satte jeg meg først og fremst inn i kunden og deres visjon, og dannet meg et bilde av hvem de var, og hvordan jeg kunne skape et butikklokale som kunne være med på å løfte og fremheve deres varemerke. Gjennom hele perioden holdt jeg kortene tett til brystet om hva jeg jobbet med, fordi jeg ønsket å oppnå en wow-effekt under presentasjonen. Jeg er en veldig åpen person, så akkurat det var en utfordring. Jeg la ned mye arbeid og kjærlighet i oppgaven, og jeg holdt meg til samme konsept og idé fra dag en.

Tidligere har jeg gjerne gått tilbake eller endret underveis, og da mister man verdifull tid som man skal disponere til alt annet.

Praksisplass til våren

Da Camillas bidrag stakk av med førsteplassen var det et resultat hun nesten ikke hadde turt å håpe på.

– Jeg fortalte meg selv at jeg skulle bli glad for en andre- eller tredjeplass. Da jeg fikk beskjeden om at mitt bidrag hadde kommet på førsteplass ble jeg først og fremst helt satt ut, og deretter veldig, veldig glad! Det var også veldig gøy at andreplassen gikk Christine som også studerer i Bergen.

Jeg har i ettertid holdt kontakten med representanter for Fogia, og benyttet meg av muligheten om å spørre om praksisplass i Sverige. Så da gjenstår det å se om det også blir oppfylt i løpet av våren, avslutter hun.