3-slik-studerer-du-mer-effektivt

Mange som studerer på nett  jobber ved siden av studiene. Men når hverdagens plikter er unnagjort er det lett å få dårlig samvittighet dersom man velger å se på tv eller gå ut på kafé i stedet for å studere.

Det finnes ingen fasit på hva som er den beste måten å studere på, og du må ofte finne den metoden som passer deg best. La deg ikke stresse av hvordan andre gjør det, finn din egen måte og stol på deg selv. Det er bare du som vet best hva som funker for deg. I samarbeid med våre studenter har vi laget en liste på fire punkter som hjelper deg på vei når motivasjonen kanskje ikke er helt på topp.

1. Jobb med deg selv

Tenk på hva du vil oppnå med studiene og se for deg målet når du er ferdig. Når ønsker du å være ferdig? Hvor mye må du studere for å nå målet? Enten du velger å studere hel- eller deltid på Høyskolen Kristiania, hjelper det å visualisere hva som må til.

2. Tenk langsiktig

Ikke tenk bare én dag om gangen. Tenk langsiktig – hva vil du oppnå, og når vil du oppnå målet ditt? Velger du fire kvelder i uken der du dedikerer to timer til studier er du på god vei. For noen hjelper det å bruke klokke, og bestemme seg for at mellom klokken ni og elleve er det studietid.

3. Planlegging gir deg frihet

Planlegg uken og bestem deg for hva du skal oppnå. Det kan også være lurt å skrive ned målene sine. Jobb deg gjennom den første uken. Ikke gi opp, ikke finn unnskyldninger. Har du bestemt deg for å gjøre ferdig en studieenhet så gjør det. På Høyskolen Kristiania finner du planleggingsverktøy der du setter tidsfrister. Du kan gjøre dem synlig bare for deg selv, eller synlig for alle medstudenter og lærere. Bruk planleggingsverktøyet, fordi det hjelper deg å gjennomføre delmålene dine. Når du gjennomfører oppgaver etter planen du selv har satt opp øker selvtilliten og motivasjonen til å jobbe videre.

4. Ta pauser

Pauser er viktig! Ta deg noen velfortjente fridager eller kanskje en studiefri uke. Planlegg disse pausene. Ikke la det være tilfeldig og styrt av andre hendelser. Synes du det er greit å bruke lengre tid på å gjennomføre kurset så gjør det. Det som er viktig er at du har en plan med det du gjør. Vi kan sammenligne livet som nettstudent med matlaging. Uten oppskrift, mengdemål og tidsplan blir det bare surr. Kanskje blir det spiselig, kanskje ikke! Følger du derimot oppskriften går det rimelig greit. Det er forbausende enkelt når man først har kommet i gang.  

Få gratiskurs i studieteknikk

Finn metodene som passer best for deg.

Det finnes ingen fasit på hva som er den beste måten å studere på, og som student må du finne den metoden som passer deg best. La deg aldri stresse av hvordan alle andre gjør det, finn din egen måte og stol på deg selv. Det er bare du som vet best hva som funker for deg. Vi ønsker imidlertid å hjelpe deg på vei med et kort kurs i studieteknikk. Send bare en e-post til nettstudier@kristiania.no, og be om tilgang. Det eneste du trenger å oppgi er navnet ditt og e-postadressen din. Her finner du også filmer med verktøy for tidsplanlegging, studieteknikker og tips til eksamen.