Studenter på Kristiania snakker sammen.
På våre studiesider finner du informasjon om hva du kan lære, og hvilke jobber utdanningene leder til. Du får også et inntrykk av studiehverdagen på Kristiania, både faglig og sosialt.


Hopp til bachelorutdanninger i økonomi

På Kristiania kan du velge mellom tre ulike bachelorgrader i Oslo, samt én på nett. Uansett hvilken du velger, kan du være trygg på at du får en solid utdannelse, med erfarne forelesere, tett oppfølging og godt studiemiljø.

En økonomiutdanning gir deg disse fordelene: 

Karrieremuligheter: Alle virksomheter trenger flinke folk med kompetanse innen økonomi. En økonomiutdanning åpner med andre ord mange spennende dører, med mulighet for jobb i små og store bedrifter, både offentlig og privat. 

Forstå økonomiske beslutninger: Ved å studere økonomi lærer du hvordan mennesker og organisasjoner tar økonomiske beslutninger, og hvordan det påvirker økonomien som helhet. Ikke bare er dette utrolig spennende og viktig – det er også nyttig i både personlige og profesjonelle sammenhenger. 

Analytiske ferdigheter: Økonomi krever en kombinasjon av matematikk, statistisk og kritisk tenking. Til sammen gir fagene deg sterke analytiske ferdigheter, noe du vil ha bruk for uansett hva du velger å gjøre etter studiene. 

Samfunnsengasjement: Økonomi påvirker nesten alle sider av samfunnet, fra arbeidsledighet og inflasjon til miljøvern og offentlig politikk. En økonomiutdanning gir deg kunnskapen og verktøyene du trenger til å tenke kritisk og bidra til å finne løsninger på både store og små samfunnsutfordringer.


Hvilken utdanning i økonomi bør du velge?

Økonomiutdanningene på Kristiania har mange emner til felles – og noen som skiller dem fra hverandre. Du bør derfor bruke litt tid på studiesidene og se nærmere på fagkombinasjonene. Her finner du også inspirerende artikler om både tidligere og nærværende studenter, samtidig som du får et inntrykk av studiehverdagen på Kristiania.

Et annet godt råd er å lage en liste over hva du syns er spennende innen økonomi, og hva du kunne tenkt deg å jobbe med. Bruk studiesidene flittig, les mer om ulike jobbmuligheter og vurder dette opp mot egne drømmer og ambisjoner.

Skjemaet under gir deg også en oversikt over de ulike bachelorgradene innen økonomi i Oslo. Her ser du hvilke emner de har til felles, og hva som skiller dem fra hverandre.

Merk at emnene kan variere noe fra år til år. Du finner oppdatert informasjon på studiesidene.

Bachelorgrader innen økonomi fra Kristiania 

Disse tre utdanningene tilbys i Oslo. 

Bachelor økonomi

Om du ønsker å studere på nett tilbyr vi "Bachelor i økonomi og administrasjon - profilering regnskapsfører". 

Skjemaet under gir deg også en oversikt over de ulike bachelorgradene innen økonomi i Oslo. Her ser du hvilke emner de har til felles, og hva som skiller dem fra hverandre.

Merk at emnene kan variere noe fra år til år. Du finner oppdatert informasjon på studiesidene.

Og forresten: Ikke glem at du kan få gratis hjelp og veiledning av studentambassadørene våre, både på telefon, e-post og chat!

Bildet er et skjema som viser at alle tre bachelorgrader har 13 like emner. Videre kan du se at Bachelorgraden i økonomi og ledelse er den eneste som har de tre emnene "Forretningsjus", "Prosjektledelse" og "Logistikk og innkjøp". Bachelorgraden i økonomi, teknologi og innovasjon er den eneste som har de tre emnene "Enterprise system", "Innovative organisasjoner" og "Introduksjon til designtenking".  Bachelorgraden i digitalisering og teknologi er den eneste som har de tre emnene "Ledelse, prosjektledelse og informasjoner", "Teknologiimplentering" og "Digital strategi og forretningsutvikling". Videre er det forskjeller for emnene Business analytics og Digital markedsføring.

Trenger du hjelp med å velge studier?

Bestill en uforpliktende veiledningssamtale med en av våre studentambassadører.
Bestill gratis veiledning