Ansatt sitter foran en PC. Lønnsmedarbeider fagskole ved Høyskolen Kristiania.

Fagskole - Nettstudium

Lønnsmedarbeider

Dette er studiet for deg som ønsker en spennende og variert jobb innen lønn og personal.

Oppstart
Høst 2020
Studiested
Nettstudium
Nivå
Fagskole
Pris
23 200 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift
Språk
Norsk
Gjennomføring
Deltid
Studielengde
1 år
Studiepoeng
30
Opptakskrav
Ja, se opptaksinformasjon
Med forbehold om endringer

Dette er en utdanning som åpner for mange jobbmuligheter, en sosial arbeidshverdag og varierte arbeidsoppgaver.

Studiestart uke 35 2020 Søk her

Som lønnsmedarbeider vil du jobbe med lønns- og personalforhold i bedrifter, både større bedrifter med egne avdelinger for dette, og i mindre bedrifter og institusjoner hvor lønns- og personalarbeid inngår som en del av arbeidsoppgavene.  

Utdanningen  fokuserer på den lønnstekniske og personalpolitiske delen av kontakten mellom ansatte og bedrift, og gir deg ferdigheter til å utføre lønnsrelaterte oppgaver.

Samtidig vil du få verdifull kunnskap innen personaladministrasjon og personalutvikling, noe som er med på å gjøre deg til en ettertraktet kandidat på arbeidsmarkedet.

Hva lærer du?

Med denne utdanningen får du en spesialisering innen lønnsteknisk og personalpolitisk kontakt mellom ansatt og bedrift. Dette betyr at du lærer ferdigheter hvor du utfører lønnsrelaterte oppgaver, samtidig som du jobber med personaladministrasjon og personalutvikling. 

Utdanningen består av to hovedemner:

  • Personalfag og organisasjonsteori, som lærer deg hvordan personalbehandlingen utføres på en profesjonell, forsvarlig og motiverende måte. 
  • Lønn, som omhandler alt det som skal til for å kunne arbeide som lønnsmedarbeider, gjennom blant annet hvordan utføre korrekt beregning, registrering, avstemming og lønnsutbebetaling og lønnstrekk. Studentene lærer å bruke lønnssystemet Visma Mamut og Huldt & Lillevik.

Etter endt utdanning vil du:

  • Ha forståelse for betydningen av god personalforvaltning og korrekt beregning og fortrolig håndtering av lønnsdata og personalforhold.
  • Ha utviklet en etisk grunnholdning i sitt forhold til kolleger og ved håndtering av lønns- og personaldata.
  • Kunne utføre sitt arbeid med lønn og personalforvaltning i samsvar med pålegg, avtaler og tidsplaner.
  • Kunne bygge relasjoner med kolleger, tillitsvalgte og virksomhetens ledelse og kunne delta i et faglig eksternt nettverk.
  • Kunne utvikle arbeidsmetoder i eget arbeid som bidrar til å rekruttere gode medarbeidere, forvalte personalpolitikken, utvikle et godt arbeidsmiljø og et godt forhold til tillitsvalgte.

Jobbmuligheter

Kompetansen du tilegner deg gjennom utdanningen åpner for mange jobbmuligheter. Som lønnsmedarbeider med gode kunnskaper innen lønn og personalhåndtering vil du være en ettertraktet kandidat på arbeidsmarkedet, og du vil kunne ta på deg HR-relaterte oppgaver så vel som å drive med lønn.

Dette kan by på sosiale arbeidsdager med mange varierte arbeidsoppgaver.  

Studieprogramleder

Kari Bjørnaas
Les mer om Kari

Lønnsmedarbeider

Studiet vurderes for oppstart høsten 2020

Kontakt oss

Ønsker du nyhetsbrev?
Ønsker du studiemagasin?
Mobilnummer