Som ny student hos oss er det viktig at du setter deg inn i hvordan du skal bruke Zoom for å delta på digital undervisning.  

Det er trygt å bruke Zoom ved Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania, siden vi via Uninetts Zoom-lisens har sikker innlogging (Feide) og innstillinger som tilfredsstiller høyskolesektorens krav til personvern og sikkerhet, for eksempel kryptering og passord i nettmøter.   

Undervisning og veiledning 

Digital undervisning foregår i hovedsak to plattformer (noen bruker også andre plattformer – det får du beskjed om fra dine forelesere/lærere):  

  • Læringsplattformen Canvas, hvor fagpersoner legger ut faglig innhold, beskjeder, oppgaver og kalenderhendelser 
  • Zoom – hvor fagpersoner og studenter møtes til undervisning og veiledning i sanntid. 

Når fagpersoner i emnet ditt inviterer til undervisning og veiledning i Zoom, vil du få en invitasjon i kalenderen i Canvas.  

imagemyx1m.png

Figur 1. Gå til et Zoom-møte via kalenderen i Canvas  

image50iis.png

Figur 2. Gå til et Zoom-møte via Zoom i emnemenyen i Canvas 

Hvis det gjøres opptak av undervisningen 

Siden en del studenter kan ha utfordringer med å delta på all undervisning i sanntid, vil faglige ta opp deler av undervisningen, og dele opptaket med klassen i emnet i Canvas. Faglige vil da si fra om at det gjøres opptak. Vanligvis gjøres det kun opptak av de deler av undervisningen hvor fagpersonen gjennomgår fagstoff, og ikke når det er dialog med studentene.  

Hvis du ikke vil være synlig/hørbar i opptak (med webkamera og mikrofon), kan du velge å holde mikrofonen din «mutet», og ikke vise webkameraet ditt (standard når du går inn i møter/undervisning, men du kan velge å skru webkamera og mikrofon på).  

image01na9.png

Hvis du skulle bli tatt opp på film eller lydopptak mot din vilje, kan du ta kontakt med behandlingsansvarlig på: behandlingsansvarlig@kristiania.no  

Du har mulighet til å kreve at opptak slettes eller redigeres.  

Før du deltar i Zoom-undervisning – last ned programmet og logg på Zoom

Første gang du deltar i undervisning eller veiledning via Zoom, må du laste ned og installere programmet Zoom på din datamaskin. Det er enkelt å gjøre, og fort gjort. Av sikkerhetsmessige hensyn skal studenter og faglige ved høyskolen logge seg på Zoom med sin Feide-bruker. 

Her er en oppskrift for hvordan du installerer programmet, logger inn, og deltar i undervisning via Zoom.

Du kan også delta via nettbrett eller mobil: Zoom har gode apper for nettbrett og mobil. Søk etter disse i App-store eller google play (Zoom cloud meetings).

Gruppearbeid og møter med andre studenter 

Når du har logget deg inn i Zoom med din Feide-konto ved Høyskolen Kristiania, kan du bruke Zoom til samarbeid med andre.

Her finner du en guide til hvordan du registrerer deg, hvordan du kaller inn til møter, og hvordan du bruker Zoom.  

Mer informasjon og opplæring 

I dette åpne nettkurset (tilgjengelig uten innlogging) finner du mer informasjon og opplæring om hvordan du bruker Zoom ved Høyskolen Kristiania og Fagskolen Kristiania.