5 tips for å finne frem i Bergen

1. Hvor kjøper jeg billett?

Skyss står for kollektivtrafikk tilbudet i Bergen. Billetter og periodekort selges på billettautomater som vanligvis finnes på bussholdeplasser, på forskjellige kiosker og butikker, hos sjåføren (ikke på bybanen) og på Skyss sitt kundesenter, men det enkleste alternativet er å laste ned Skyss Billett-appen. Her kan du velge mellom enkeltbilletter og periodebilletter. Som student er som oftest det rimeligste alternativet å gå for 30-dagers periodebilletten med studentrabatt. Denne koster 480kr, eller 180 dager som koster 2400kr.

- Se alle billettypene her

2. Hva er bybanen?

Bybanen kjører mellom Byparken og hele veien til Bergen lufthavn. Å reise med bybanen er like enkelt som å reise med buss i Bergen. Du kjøper billett og finner linjekart og reisetider på samme måte som med buss, enklest i Skyss-appen. Du kan også bruke samme bussbillett/periodekort på bybanen.

Studentenes guide til Bergen Er du ny i Bergen? Vi har samlet noen av de beste tipsene til Vestlandets hovedstad! Les de beste tipsene her!

3. Hvordan finner jeg riktig buss, eller bybane?

Mange veier leder til rom, og like mange veier leder til vorset! Men heldigvis finnes det en enkel løsning: Last ned Skyss Reise-appen, skriv inn hvor du skal reise fra og til, og du får alle detaljer du trenger å vite. Denne appen forteller også om eventuelle avvik i kollektivtrafikken.

Ta deg en spasertur

Som ny i Bergen er det fint å få en oversikt over byen. Start reisen fra den Blå sten midt i sentrum (den er hoved møteplass for de fleste og for det meste) og ta turen rundt i Bergens nydelige brostein gater. Bergen sentrum er ikke stort og du vil rekke hele veien fra sandviken til Campus Hansaparken på en timestid. 

Last ned disse appene

Skyss Billett: Så har du alltid billetten din tilgjengelig. Husk studentbevis og nok strøm på telefonen tilfelle du blir stoppet i kontroll.

Skyss Reise: Planlegg reisen din! Her finner du alt du trenger, fra avgangstider til hvor mange minutter du bruker på å gå fra stoppestedet til valgt adresse.

Bergen Bysykkel: For kun 399 kr i året kan du sykle så mye du vil! Et perfekt alternativ til RuterBillett, spesielt i sommermånedene. Det koster 399 kroner for et sesongabonnement og er en utmerket måte å komme seg kjapt rundt på. Sykkelstasjonene er plassert over hele byen.

Google Maps: Som ny i byen blir Google Maps og andre kart-apper flittig brukt de første ukene. Her kan du også finne kollektive reiseforslag, men det enkleste og mest presise bussrutene finner du i Skyss appen.

Finn ut enkleste måte å komme seg til og fra skolen og hjemme

Begynn enkelt: Hvilke kollektivtilbud finnes i nærheten av boligen din? Hvordan kommer du deg til skolen? Hvordan kommer du deg til byen? Får du kontroll på dette er du godt i gang!

Nærmeste stoppesteder til Campus:

Campus Vågen: Strandkaiterminalen. Strandkaien 15, 5013 Bergen
Campus Hansaparken:
Kalfarlien.

 Få oversikten ved et knutepunkt.

Usikker på hvor du er? Prøv å finne nærmeste knutepunkt. Bryggen, Fisketorget, byparken og Bergen storsenter er noen av knutepunktene hvor du finner kollektivtransport som går i alle retninger.

Ikke stress for mye, om kort tid har du stålkontroll!

Det virker kanskje litt kaos med busser og bybanen som går i alle slags retninger, men slapp av: Om en to ukers tid har du kontroll på det meste, og trenger nesten aldri å bruke Google maps lengre. I tillegg er det meste i Bergens bykjerne innenfor gåavstand. Lykke til!