Tegning med labyrint og figur av studentblogger.

Vi har alle vært der. Litt sent ute, småløpende mot inngangen. Studentkortet i den ene hånden, og kaffekoppen man egentlig ikke hadde tid til i den andre. Undervisningen begynner om nøyaktig to minutter, og du burde egentlig ha plassert rumpa på stolen i forelesningssalen allerede. Du må bare finne riktig klasserom først. For hvilket klasserom skulle dere være i igjen?

Frem med Canvas for å sjekke rom. Til din store fortvilelse har du aldri brukt Canvas på mobilen før, og selv om Canvas er ganske ålreit er appen virkelig et kaos. Du bruker opp de to minuttene og vel så det på å finne fram til timeplanen, kun for å finne ut at DU ER PÅ FEIL STED.

La oss ta en titt på hvordan du kan unngå tabber!

Tegning med labyrint og figur av studentblogger.
Noen ganger føles det å finne riktig klasserom som å gå gjennom en labyrint.

Triksene for å finne riktig klasserom

Så hvordan skal man holde oversikt på hvilket klasserom man skal være i når det er ulike campus med A'er, F'er, B'er, U'er og P'er fordelt over fem-seks ulike etasjer med et titalls klasserom på hver?

Et godt utgangspunkt er å sjekke romnummeret kvelden før og møte opp på skolen liiiitt tidligere. Eller, kanskje man til og med kan sette seg inn i systemet? (For tro det eller ei, det er faktisk et logisk system!). Eventuelt, hvis alt annet feiler har du alltids en siste utvei.

Finn en klassekamerat i det du ankommer skolen, kryss fingrene for at han eller hun ikke er fullt like lost som deg og følg etter til riktig klasserom! Dette er hvert fall mitt go-to triks.

Enkelt forklart fungerer systemet slik:

Bokstaven før tallet er hvilket bygg du skal være i.

A-bygget, B-bygget, C-bygget og P-bygget hører til Kvadraturen.

A, B og C i Kirkegata, P for Prinsens gate.

F-bygget er Fjerdingen. F for Fjerdingen, den er grei.

U-bygget er Urtegata, vårt nyeste og fresheste bygg rett over akerselva fra Fjerdingen.

Masterstudentene kan også oppleve å få rom som er merket M. Disse hører til på Kvadraturen.

Tallet betyr både etasje óg hvilket rom i etasjen.

Det første sifferet er etasjen, resten er rommet. Står det for eksempel P2-03? Da er det P-bygget, andre etasje, rom 03. F504? Fjerdingen, rom i 4 i 5 etasje.

So far, so good. Plutselig ser du at det står FAU eller FUN. Hva nå? Joda, det er ikke så avansert dette heller:

F står fremdeles for Fjerdingen. AU er auditorium og UN er undervisningsrom (klasserom). Så på campus Spikersuppa skal du som regel til SUN eller SAU. Det er jo to fine ting å få assosiasjoner til.

Finner du fremdeles ikke veien?

Stopp den første som går forbi, og be om hjelp. Hverken studenter eller ansatte er ikke vanskelige å be! Du kan også henvise deg i resepsjonen som ligger ved inngangspartiet til alle byggene - disse hyggelige folka er på jobb for deg!

PS. Plutselig har man blitt kjent på skolen og slipper å stresse over dette lenger!