Go to main content
Bilde av utsikten fra Fløyen.

Tett trehusbebyggelse og brosteinsbelagte gater omfavnet av syv fjell. Urbane Bergen er intim, vakker og virkelig noe for seg selv. Det finnes utallige ting å finne på, men for å gjøre det enklest mulig for deg, har vi samlet noen av de beste tipsene i vår bergensguide! 

Sulten?

Man går fort lei av nudler og knekkebrød. Heldigvis finnes det et hav av forskjellige spisesteder som er verdt å besøke.

 • Inside Fløien Rock Cafè – Bergens kanskje aller beste burger er vanskelig å komme utenom. Ligger like ved Fløibanen.
 • Dwell – Et utrolig koselig sted som kan skilte med flere veganske alternativer. Ligger i Sparebanksgaten like ved Korskirken.
 • Mandalay – Bedre sushi og asiatisk mat skal du lete lenge etter. I likhet med Dwell, er Mandalay også å finne i Sparebanksgaten.
 • Pastasentralen – Du trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne hva spesialiteten til denne restauranten er. Liker du hjemmelaget pasta og/eller pizza til en hyggelig pris, er dette stedet for deg! Ligger i Vestre Torggaten 5.

Sjekk også ut Bergen matbørs (tre restauranter under samme tak), Ruccola og Bien Snackbar.

Bilde av noen hus i Bergen. Det ligger brostein på bakken.
Velkommen hjem til trehus og brostein i vakre Bergen!

Opplev naturen

Bergen er vestlandsk naturidyll på sitt aller beste. Du har parker, fjellturer og byfjorden. Det finnes også rikelig av tilbud for de som trives med ski eller snowboard på beina. Mulighetene er mange! De fleste har hørt om byen mellom de syv fjell, men det mange ikke vet er at det er uenighet om hvilke av de ni fjellene rundt Bergen som hører til de syv. Er du i det spreke hjørnet, kan det anbefales å besøke:

 • Lyderhorn – 396 moh.
 • Ulriken – 643 moh.
 • Fløyfjellet – 400 moh.
 • Rundemanen – 568 moh.
 • Sandviksfjellet – 417 moh.
 • Løvstakken – 477 moh.
 • Damsgårdsfjellet – 317 moh.
 • Blåmanen – 554 moh.
 • Kolbeinsvarden - 231 moh.

Spesielt Fløyfjellet skiller seg ut med sin sentrale beliggenhet. Så finnes det jo dager der det heller frister å ta livet med ro i parken. Det er vanskelig å velge ut de beste, men det skal godt gjøres å ikke ha det hyggelig i:

 • Nordnesparken – Den ligger helt ytterst på Nordnes, ved Akvariet. Her er det også gode bademuligheter!
 • Skansedammen – Ligger ved Skansen på vei opp mot Fløyen. Ikke akkurat en park, men absolutt mulig å ta livet med knusende ro med utsikt over hele byen. Om vinteren er det mulig å gå på skøyter!
 • Nygårdsparken – En botanisk perle som ligger i hjertet av byen! Parken er stor og godt egnet for alt fra rusleturer til å ta livet med knusende ro.

Sjekk også ut Bergen Kommunes liste over badeplasser

Det er ikke akkurat parker, men du må nesten oppleve Bryggen og Verftet på en solskinnsdag! Det kommer du ikke til å angre på.

Kultur og uteliv

Man kan si mye om Bergen, men musikk og kultur er virkelig noe de kan! Festivaler som Festspillene og Bergenfest høster lovord fra alle verdenshjørner, og det er ikke uten grunn. Men i tillegg til nevnte festivaler, har Vestlandets hovedstad en rekke utesteder og konsertarenaer som er verdt å besøke.

 • Garage – Viden kjent rockebar i sentrum. Arrangerer ofte konserter med både større og mindre band/artister. Den ligger sentralt plassert i Christies Gate 14.
 • Hulen – Studentdrevet og prisvinnende utested/konsertsted som faktisk er å finne i en ekte hule. I løpet av årene dine i Bergen, bør du oppleve minst én konsert her! Ligger i Olaf Ryes vei 48
 • Det akademiske kvarter (Kvarteret) – Studentenes kulturhus i Bergen. Bygget inneholder tre etasjer med arrangementer, konserter, barer og hyggelige folk. Har du studentbevis, er aldersgrensen 18 år. Også Kvarteret ligger svært sentralt til i Olav Kyrres Gate 49.

Men i tillegg til et yrende kulturliv, er Bergen også kjent for sitt gode uteliv. Sentrum er, som nevnt tidligere, lite og intimt, noe som gjør at det ikke er så langt mellom de forskjellige utestedene.

 • No Stress – Den beste drinkbaren i Norge? Prisvinnende bar som i tillegg til drinker fra øverste hylle, kan skilte med Nintendo 64 og Mario Kart! Ligger i Hollendergaten 11, ikke langt fra Fisketorget og Korskirken.
 • Vaskeriet – Kan bordtennis, gratis popcorn og stort dansegulv slå feil? De har også «silent disco» hver onsdag. Vaskeriet finner du i Magnus Barfots gate 4, like ved Bergen Kino.
 • Kong Oscar – Passer perfekt for de som liker biljard, dart og shuffleboard! Ligger i Kong Oscarsgate 45, like ved Marken.

Sjekk også ut Vinyl, Ricks og Parken Nattbar.

Bysykkel er en perfekt måte å utforske byen på!

Kjekke applikasjoner

Skyss billett – Den enkleste måten å kjøpe billett til all kollektivtransport i sone Bergen.

byVENN – Tilbud, medlemsfordeler, nyheter, kampanjer, butikkoversikt og åpningstider samlet i én app.

Trene Sammen – Book, kanseller eller sjekk nyheter. Studentsamskipnaden på Vestlandet sin treningsapp.

Bergen kino – Sjekk kinoprogrammet, få anbefalinger og kjøp billetter via Bergen Kino sin egen applikasjon.

Foodora – Få mat syklet på døren fra en rekke restauranter i Bergen. Perfekt de dagene du ikke vil gå ut døren, eller de gangene du vil få levert mat rett til parken.

Too Good To Go – En super app som er med på å redusere matsvinn. Her får du oversikt over overskuddsmat fra spisesteder og butikker som ellers ville blitt kastet. Du sparer penger og man unngår at god mat blir søppel.

Har du lyst på flere tips, anbefaler vi å sjekke ut VisitBergen sine nettsider. De har full oversikt over hva som skjer og hva du bør få med deg i Bergen. Et godt tips er å kjøpe et Bysykkel-abonnement! Det koster 399 kroner for et sesongabonnement og er en utmerket måte å oppleve Bergen på. Sykkelstasjonene er plassert over hele byen.

 

Bilde av instagram ikon med teksten @hkristiania