Kristianias grúnderfabrikk Bryggeriet inngår samarbeid med StartupLab

Fire mennesker smiler til kamera.
Bryggeriets styre i 2025 er: Magnus Strømme, Alina Meland, Andreas Lyhammer og Camilla Kjeseth.Foto: Kristiania

– Vi ønsker å skape et miljø der studentene kan lære, feile og prøve igjen i trygge omgivelser. Samtidig som vi skaper en kultur for verdiskaping videre inn i arbeidslivet til studentene, sier Andreas Lyhammer, leder for Bryggeriet ved Kristianias Campus Bergen.

Bryggeriet tilbyr mer enn bare sosiale møteplasser. Her samles studenter, veiledere og næringsliv i et virkelig springbrettmiljø. Gjennom kontorfasiliteter, veiledning, utvikling av forretningsideer og nettverksbygging fungerer Bryggeriet som en plattform der nye ideer kan vokse fram.

Og det gjør de til gagns! Høsten 2025 har Bryggeriet hatt flere spennende aktiviteter høsten 2025. Det største er et helt nytt samarbeid med StartupLab, en av Norges største inkubator for startup-bedrifter.

Sophie Dicko foreleser for studenter. På skjermen står det "Råd: Avslutt presentasjonen din med det du vil de skal huske/gjøre."
Startuplabs Sophie Dicko besøkte Bryggeriet for å gi studentene gode råd om presentasjonsteknikk.Foto: Kristiania

Mange fordeler til studentene

Samarbeidet skal bidra til å styrke Bryggeriets arbeid med kompetansedeling, nettverksbygging og utvikling av nye prosjekter for studentene.

Som en del av samarbeidet vil StartupLab holde foredrag for studentene ved Kristiania Bergen. Dette gir tilgang til verdifull kunnskap fra eksperter som til daglig jobber med innovasjon og oppstarts bedrifter.

– Gjennom samarbeidet får vi muligheten til å koble våre studenter tettere på næringslivet og gi dem innsikt i hvordan ideer kan utvikles til bærekraftige prosjekter. Dette er et viktig skritt for å bygge Bryggeriet videre som en arena for innovasjon, sier styreleder Andreas Lyhammer.

Samarbeidet innebærer også rådgivning og støtte til Bryggeriets videre utvikling, samt tilgang til StartupLab brede nettverk av gründere, investorer og samarbeidspartnere.

– For oss handler dette om mer enn kun faglig input, vi ønsker å skape et miljø der studentene får inspirasjon, verktøy og nettverk som kan bli avgjørende for fremtidige karrierer,» legger fagansvarlig Alina Bakås Meland til.

Dette er Bryggeriet

 Bryggeriet et et springbrettmiljø med kontorplasser , kurs og veiledning for studentbedrifter, og kobler dem med veiledere og næringsliv i Bergen.

Dette er styret for 2025:

  • Andreas Lyhammer  – Leder (Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling)
  • Magnus Herje Strømme – Nestleder (Bachelor i innovasjon og forretningsutvikling)
  • Alina Bakås Meland– Fagansvarlig (Bachelor i Innovasjon og forretningsutvikling)
  • Camilla Lundvang Kjeseth – PR-ansvarlig (Bachelor i markedsføring og merkevareledelse)

Les mer om Bryggeriet her!

En del av Vestlandets innovasjonsmiljø

Bryggeriet har på kort tid rukket å markere seg i innovasjonsmiljøet på Vestlandet. De deltok blant annet på Innovasjonsuken OPP, Dette er en av Vestlandets viktigste møteplasser for entreprenørskap, teknologi og nyskaping. Uken samlet gründere, investorer, studenter, næringsliv og akademia til en rekke arrangementer og aktiviteter.

– Bryggeriet er en plattform der studenter kan teste ideer, utvikle prosjekter og bygge nettverk. Vår ambisjon er å være med på å løfte Bergen som en by for kreativitet og nyskaping, forklarer nestleder Magnus Herje Strømme.

Oversiktsbilde av studenter som jobber på PC-er.
Praktiske workshoper er en viktig del av tilbudet til studentbedriftene.Foto: Kristiania

Til topps på Bergen Brainstorm

Bergen Brainstorm samler hvert år studenter, næringsliv og gründermiljø for å løse reelle utfordringer gjennom kreativitet, samarbeid og innovasjon. Her samarbeider man i team og konkurrer mot hverandre, for å finne de beste løsningene på bedriftenes utfordringer. Her deltok også Bryggeriets leder, Andreas Lyhammer, på ett av teamene.

I en caseoppgave fra Equinor ble deltakerne utfordret til å utvikle nye løsninger innen energi og bærekraft. Gjennom intens jobbing i tverrfaglige team fikk studentene erfare hvordan samarbeid, ulike fagbakgrunner og kreativ tenkning kan gi banebrytende ideer

Bryggeriet-leder Andreas Lyhammer og hans gruppe gikk helt til topps. Etter 24 intense timer med case arbeid levert av Equinor, kunne de til slutt løfte seierspokalen.

– Dette var utrolig lærerikt og inspirerende. Å jobbe tett på næringslivet med reelle problemstillinger gir oss en unik erfaring vi kan ta med oss videre. Det var skikkelig gøy, og jeg håper vi får mer av dette i Bergen fremover! sier Andreas Lyhammer.

bryggeriet + Campus Bergen

  • Rom med arbeidssoner, møtelokaler og sosial sone.

    Bli en del av Bryggeriet!

    Bryggeriet er studentinkubatoren ved campus Bergen. Her kan studentbedrifter bygge nettverk og sette sine ideer ut i live.
    Les mer om hva Bryggeriet tilbyr her.
  • Studenter i gruppe går over plassen foran campusbygg i mur.

    Bli kjent med Campus Bergen

    Vil du studere i Bergen? Våre studier er utviklet for at du som student skal få en fot innenfor arbeidslivet, allerede før siste eksamen er gjennomført.
    Studiemuligheter i Bergen